Vintagemarkedet slo godt an

Lørdag 23. august inviterte Blå Kors Kristiansand til vintagemarked i bygget i Kronprinsensgate som Blå Kors Kristiansand kjøpte i vinter. – En suksess, ifølge Mia Løland Jacobsen.

Av Ivar Eidsaa
Mia Løland Jacobsen og en god gjeng med frivillige hadde da jobbet på spreng for å gjøre lokalene så innbydende som mulig og ikke minst få på plass en rekke gjenstander som ble lagt ut for salg.
Da markedet var i gang, ble det solgt møbler og bøker, stoler og inventar, mye i god gammel retrostil. Noe av det som ble solgt kom fra loppemarkedet som ble arrangert for en liten stund
tilbake. Og sist, men ikke minst, gav samarbeidet med Storm Vintage i Kirkegaten en suksess.
– Herfra fikk vi noe klær og ulike tilbehør og litt sko, sier Løland Jacobsen.
– Det var godt med folk hele dagen igjennom. Mange kjøpte noe, og flere kjøpte en del, smiler Mia Løland Jacobsen.
Underveis gikk vaffeljernene jevnt og trutt, og det var ikke få vaffelhjerter som fant veien til sultne mager.
Rommet en rekke perler
– Da Blå Kors overtok huset, rommet huset en rekke perler, fra flere tiår, tidsepoker jeg har stor sans for. Heldigvis er jeg ikke alene om å mene det, smiler hun.
– Bare det å kunne arrangere et marked i et hus som stammer fra midten av 1700-tallet er jo i seg selv noe helt spesielt, sier hun. Mia Løland Jacobsen forteller at markedet vil leve videre.
– I alle fall gjennom høsten, vi ønsker at flere skal få muligheten til å oppleve en kombinasjon mellom kultur & marked, midt i Kristiansand og Posebyen.
– Vi skal arrangere et liknende marked noe senere i høst, og vil da legge opp til ulike tema slik at vi på en best mulig måte kan kombinere marked og kultur, blant annet med fokus på bøker, musikk og klær, sier hun.