En sjelden hyggestund

Over 800 publikummere storkoste seg da Jan G. Johansen Big Band inviterte til konsert i Kilden. Spesielt imponerte de to unge danserne Ole Thomas Hansen og Julie Bjerkås. Og med så mange fremmøtte, ble det også et godt overskudd som tilfaller Blå Kors.

Av Ivar Eidsaa

På forhånd hadde Jan Johansen lovet to timer med fengende rytmer, da bandet han leder, inviterte til konsert i Kilden. Og fengende rytmer ble det. En rekke av sangene til Frank Sinatra og Barbara Streisand stod på programmet, sanger som ble fremført på en ypperlig måte av henholdsvis Jens Olai Justvik og Elaine Lesley. Da hun sang den kjente Danny Boy, var det mange av seniorene i salen som sang og nynnet med. Det skjedde for øvrig på mange av sangene. Det var tydelig at storbandet hadde truffet med det musikalske programmet. For her var det mange sanger som det godt voksne publikummet kjente igjen.

Danserne imponerte kraftig

Det er noe helt spesielt når et storband spiller opp. Det 16 mann store ensemblet holdt et høyt nivå, og ble glimrende ledet av Jan Johansen. Det er noe med rytmene. Den har virkelig gått glipp av noe som ikke har satt seg ned og virkelig lyttet til musikken når et storband spiller opp. Musikken treffer en virkelig i ryggmargen! Rytmene gjør at man virkelig får lyst til å danse. Og dans ble det under konserten. Publikum fikk stifte bekjentskap med et av Norges aller beste dansepar. Ole Thomas Hansen (15) fra Flekkerøy og Julie Bjerkås (12) fra Andøya imponerte kraftig, og det hører vel til sjeldenhetene at et publikum stort sett bestående av godt voksne nærmest reagerer med trampeklapp. Ole Thomas og Julie har tatt mål av seg til å bli verdens beste sportsdansere, verken mer eller mindre. Paret vant også finalen til LOS-Fondet og fikk en premie på 100.000,-.

Pengene skal brukes på nye drakter, flere utenlandsreiser og såkalte Dance Camps hvor en rekke dansere samles og trener intensivt i opptil to uker.

Tradisjon

Det begynner etter hvert å bli en tradisjon at Jan Johansen inviterer til storbandkonsert i Kilden. Etter 40 års virke i Divisjonsmusikken, kjente han et betydelig antall musikere. I 2005 ønsket Johansen å samle gamle musikervenner i et storband. Dermed var man i gang, og i noen år nå har bandet leid Kilden, og bestemt at overskuddet fra konserten skal tilfalle et veldedig formål. Blant disse har både Røde Kors og Frelsesarmeen fått tildelt midler. Fjorårets konsert gav et overskudd på 56.000 kroner som tilfalt Shalam. Til konserten nå i helgen, var de to nederste planene i Kilden nærmest fylt til randen. Det betyr nærmere 900 publikummere totalt, og følgelig ligger det til rette for at overskuddet fra årets konsert kan bli noe høyere enn i fjor.

– Vi er dypt takknemlige for at dere har valgt at overskuddet i år skal tilfalle Blå Kors. Vi ønsker å øremerke pengene til et spesielt prosjekt, sa Svein Langelandsvik, styreleder i Blå Kors Kristiansand da han holdt et kort innlegg for å informere salen nærmere om arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand.

– Hvorfor har dere bestemt at overskuddet fra fredagens konsert skal tilfalle Blå Kors?

– Jeg var ikke så kjent med arbeidet Blå Kors driver på forhånd. Men jeg fikk mye god informasjon av Svein Langelandsvik som er styreleder i Blå Kors Kristiansand, og så hvor omfattende og godt arbeidet er og hvor mange som får hjelp. Dette ønsket vi rett og slett å støtte på vår måte, fremholder Johansen.

DSC_0174
Jens Olai Justvik sang mange av Frank Sinatras mest kjente sanger
DSC_0133
Mange i salen sang med da Elaine Lesley fremførte «Danny Boy»
DSC_0073
I flere år har Jan Johansen invitert til storbandkonsert i Kilden, hvor overskuddet har tilfalt et veldedig formål
DSC_0141
Bandet holdt et imponerende høyt nivå.
DSC_0128
Danserne Julie Bjerkås og Ole Thomas Hansen imponererte kollossalt