Vær med å gi en uforglemmelig julepresang

‘- Mottakelsen har bare vært helt fantastisk. Mange har respondert og sagt seg villig til å være med å gi en fantastisk opplevelse til mennesker som opplever julen som en vanskelig tid. Det sier Torstein Elefsen som oppfordrer bedrifter og privatpersoner om å «Gi en plass» til de som trenger det.

Av Ivar Eidsaa

Blå Kors - Gi en plass - Torstein Elefsen 0914 (9)
– Ved å kjøpe en plass til julefesten, gir man en god ramme om det som forhåpentligvis blir en opplevelse, sier Torstein Elefsen, som oppfordrer så mange som mulig til å kjøpe en stol, slik at flest mulig kan få plass på julefesten i regi av Blå Kors.

– Blå Kors ønsker i år for tredje gang å tenne lys og håp hos dem som sliter. Det er ikke alle som går julen forventningsfullt i møte, sier Torstein.

– Vi ønsker åskape en julefest for dem som sliter, sier Elefsen, om arrangementet der Maria Arredondo og Torstein Sødal inviterer til en skikkelig julekonsert i Storsalen til Blå Kors i Gyldenløvesgate 60.

– Vi serverer en flott tre retters middag, og alle får gaver. Flere titalls frivillige stiller opp som servitører. Disse er med på å gjøre dette til en minnerik helaften. Hele kvelden er i et rusfritt miljø. Alt er gratis for dem som deltar. Men det koster å skulle arrangere noe slikt, sier han.

Utrolig populært

Årets arrangement er det tredje julearrangementet i rekken. Julefesten er blitt utrolig populær, ogdet er bare blitt flere med hvert eneste år. Det er også blitt tradisjon at Maria Arredondo og Torstein Sødal holder konsert, og det uten å ta honorar.

– Vi satser på å fylle Storsalen til randen, smiler Torstein.

Det koster å skulle arrangere en julefest. For å komme i mål og gi en god opplevelse til dem som trenger det, er Torstein i full gang med å kontakte bedrifter og privatpersoner.

– Går vi sammen i et skikkelig spleiselag, skal vi klare å innfri slik vi ønsker, sier han entusiastisk.

– Jeg har vært i kontakt med mange, og responsen er svært god, sier Elefsen.

– Vi visste vel ikke helt på forhånd hvordan mottakelsen ville bli, men vi er blitt møtt på en svært imøtekommende måte. Målet var å selge noen titalls plasser. Ved utgangen av september har vi allerede solgt hundre plasser. Hver plass har vi prissatt til 500 kroner, sier han.

Kjøpte 40 plasser

En bedrift har kjøpt to plasser, en annen fem, og noen har trådd skikkelig til og har kjøpt ti plasser.

– En venninne av meg fikk med noen brosjyrer som hun la ut på arbeidsplassen sin. Hun tok også med et par brosjyrer hjem. Mannen hennes tok med en brosjyre på arbeid. Det viste seg å være et sjakktrekk. Under lunchen ble de enige om at de dropper sitt eget julebord. I stedet ville de at pengene skulle brukes til å gi plasser til julefesten. De valgte å kjøpe 40 plasser og i møte med en slik giverglede blir man rimelig ydmyk og rørt, sier Torstein.

Han har selv erfart hva det betyr i praksis at noen bryr seg. Som ungdommer flest, smakte han alkohol som ungdom. Med årene tok det overhånd. Han ble alkoholiker, og drakk seg fra både jobb, hus og hjem. Etter hvert fikk han hjelp med sitt rusproblem, og han ønsket å gi noe tilbake.

– Jeg ønsket å hjelpe, sier han.

Torstein etablerte «Omsorg for alle» og blant annet produserte han julebord på Grosås Gård i Iveland ved å selge plasser eller stoler til julefesten.

Plass-stafett

– Når så noen på julefesten kommer og takker varmt og inderlig, og sier at dette er første gangen de har opplevd at noen har brydd seg og vist omsorg i praksis, blir det en fin inspirasjon til å gjøre en ekstra innsats, sier han.

– Da jeg begynte i Blå Kors, tok jeg med meg ideen om å arrangere en liknende fest basert på det samme opplegget som i «Omsorg for alle». Han håper mange flere, både bedrifter og private, blir med på å kjøpe en plass til julefesten i regi av Blå Kors.

– Det kan jo gå sport i det, smiler han.

– Hvis en bedrift kjøper en plass, kan de jo utfordre en annen om å gjøre det samme. En skikkelig stolstafett hadde jo gjort susen, sier Torstein Elefsen.