Reflex: Storkonsert fredag

‘- Sett av fredagskvelden, oppfordrer Arvid Solheim, daglig leder ved Blå Kors Kristiansand. Førstkommende fredag blir det rett og slett en stor musikalsk begivenhet når Reflex, et av Skandinavias ledende gospelkor gjester Storsalen i Gyldenløvesgate 54.

Av Ivar Eidsaa

Reflex med dirigent Martin Alfsen i spissen fremstår som et av Skandinavias aller beste og mest populære gospelkor. Fredag 17. oktober står de på scenen hos Blå Kors Kristiansand.
Reflex med dirigent Martin Alfsen i spissen fremstår som et av Skandinavias aller beste og mest populære gospelkor. Fredag 17. oktober står de på scenen hos Blå Kors Kristiansand.

Mange har fått med seg at Reflex gjester Kristiansand førstkommende fredag. Konserten går i Storsalen, som har en kapasitet på et par hundre mennesker. Derfor kan det være lurt å være tidlig ute for å sikre seg plass. Konserten begynner klokken 20.00.

Koret Reflex med sin dirigent Martin Alfsen er et av Skandinavias ledende gospelkor med hele 23 albumutgivelser, en mengde TV-opptredener og en lang rekke konsert- og festivalengasjementer bak seg.

Flere av sangene som Reflex har produsert er godt kjent. Koret fikk sitt definitive gjennombrudd med utgivelsen «Kallet» som kom på 1980-tallet. Gjennom albumene «Shine Your Light» og «Denne Dagen» presenterte Reflex sanger som mange nok vil nynne med til. Det er verd å nevne at «Denne dagen» ble den mest solgte gospelutgivelsen i Norge og inneholdt sanger som skulle bli blant korets mest kjente. Tittelsangen har funnet sin plass i flere sangbøker og salmeboktillegg, mens «Like A Mighty River» er den av korets sanger som har dukket opp i flest coverversjoner

I tillegg til egne prosjekter har Reflex ofte samarbeidet med andre artister og musikere, blant annet på CD`en «Juleselskap», som var et samarbeid mellom Reflex og den kjente norske jazzmannen og orkesterlederen Kjell Karlsen. Gospellegenden Andraé Crouch var gjesteartist på utgivelsen «Når flammen tennes».

Høsten 1998 feiret Reflex sitt 25-årsjubileum med utgivelsen av dobbelt-CD-en «25 favoritter» – en samling av korets mest etterspurte sanger.

Og nå gjester altså koret Kristiansand, igjen. Så sett av fredag

17. oktober. Vi kan garantere en festaften!

Reflex har besøkt Kristiansand ved flere anledninger, og koret har alltid flotte solister.
Reflex har besøkt Kristiansand ved flere anledninger, og koret har alltid flotte solister.
Publikum kommer til å høre en rekke av Reflex` mest kjente sanger.
Publikum kommer til å høre en rekke av Reflex` mest kjente sanger.
Senest oppdatert: 16. oktober 2014

Var dette nyttig?