Til terningkast 6: Vi vil ha mer!

Du verden for en konsert det ble da korene Fri Kor og Kor-all fra Øvrebø og Hægeland inviterte til konsert i Storsalen til Blå Kors fredag kveld, med utgangspunkt i musikalen «Befriad»! Dette ble en «innertier» av en konsert, til terningkast 6, verken mer eller mindre, og kjære kor og sangere, ikke la det bli med dette!

Av Ivar Eidsaa

Koret klarte på en fin måte å formidle budskapet fra Johannesevangeliet.
Koret klarte på en fin måte å formidle budskapet fra Johannesevangeliet.

Hvem har ikke sunget seg hes, varm og glad til sangene i musikalen «Befriad» som Lars Mörlid og Peter Sandwall skrev til gospelkoret Choralerna på 1970-tallet. Sangene har levd med en hel generasjon som var unge den gangen.

Mange lot seg friste til å få et gjenhør med musikalen, og i god tid før konserten tok til, var Storsalen full av et forventningsfullt publikum – og de ble ikke skuffet! På mange måter representerte musikalen et gjennombrudd for moderne skandinavisk kristen musikk, og la føringer for mangt et kristent ungdomsmiljø både på 1970- og 80-tallet, et miljø som hadde stor kjærlighet til sang og musikk. Korene Frikor og Kor-all valgte for en tid tilbake å sette sammen et prosjektkor for å fremføre sangene fra musikalen.

Med Gunnar Kile som dirigent og Torbjørn Alfsen som gitarist og kapellmester i et band som for anledningen bestod av Kjetil Høyer Jonassen på tangenter, Oddvar Høgetveit på bass og Are Bjørnestad på trommer, ble dette en så bra konsert som publikum så frem til på forhånd. Alle tekstene i musikalen har sitt utgangspunkt i tekstene i Johannesevangeliet. Og under konserten ble det tekster fra Johannes Døperen, via Jesu vandring på jorden, til hans død og oppstandelse.

[su_slider source=»media: 1483,1482,1481,1479,1478,1477,1476,1475,1474,1473,1471,1469″]

Gikk nesten «bananas»

Med var alle de kjente sangene, fra møtet med Nikodemus, til møtet med den samaritanske kvinnen ved brønnen, og koret og solistene Roy Bjønnum, Bjarne Stølen og Elin Kile «leverte varene» så det holdt!

Publikum sang med – av full hals på flere av sangene, og det var nærmest så vi publikummere nesten «gikk bananas». Det var så man rent ble ung igjen! Du verden for en solist Bjarne Stølen er, og hvor flott Elin Kile og Roy Bjønnum blant annet fremførte «Livets vatn».

Det fine med konserten fredag, var at koret evnet å formidle budskapet på en så flott måte. Første konserten prosjektkoret hadde fant sted sist helg. Fredagens konsert var den andre. Vi håper ikke det stopper der. For dette er en konsert som mange bør få anledning til å høre og bivåne.

Du verden for en kvalitet han holdt, Bjarne Stølen.
Du verden for en kvalitet han holdt, Bjarne Stølen.
Elin Kile gjorde en kjempejobb. For en solist!
Elin Kile gjorde en kjempejobb. For en solist!