To av Norges mest etterspurte foredragsholdere til Blå Kors

Gründeren Kjetil Kristoffersen og Vipers-trener Gunnar Pettersen, to av Norges mest etterspurte foredragsholdere, og Norges mest anerkjente bluesartist Knut Reiersrud, er trekkplastrene når Blå Kors Kristiansand i samarbeid med Næringsforeningen Kristiansandsregionen inviterer til storkveld torsdag 4. desember.
Av Ivar Eidsaa

næringsforeningen
Det inviteres til storarrangement torsdag 4. desember. Vipers-trener Gunnar Pettersen skal fortelle litt om teambuilding, motivasjon og verdibasert ledelse, mens en av landets mest populære foredragsholdere, Kjetil Kristoffersen, avslører «Hvem vinner til slutt?» Kvelden avsluttes med en konsert med en av Norges mest anerkjente bluesartister, Knut Reiersrud.

– Vi er veldig glade for at vi har fått til dette arrangementet i samarbeid med Næringsforeningen, sier daglig leder for Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim.

Vipers-trener Gunnar Pettersen vil fortelle om teambuilding, motivasjon og verdibasert ledelse. Kjetil Kristoffersen som satset hus og hjem på det som ble Skandinavias største foredragssuksesser skal holde sitt foredrag; «Hvem vinner til sist?». Kvelden avsluttes med landets mest anerkjente bluesartist, Knut Reiersrud.

– Dette blir en spektakulær helaften med inspirasjon, begeistring og underholdning, sier Solheim.

Blålauget

I tillegg til at dette er et arrangement for Næringsforeningens medlemmer, er arrangementet også et tilbud til de bedriftene som allerede er med i Blålauget. Blålauget har fokus inn mot de to kulturtilbudene som Blå Kors Kristiansand i år har startet opp og som på kort tid er blitt veldig populære.

Blå Torsdag er et månedlig konserttilbud innen pop, rock og blues. En rekke lokale og nasjonale artister har besøkt Blå Torsdag. Jonas Fjeld, Knut Reiersud, Øyvind «Elg» Elgenes, Johnny Augland, Erik Faber, Stein Roger Sordal, Ronnie Jacobsen og nå sist, Jørn Hoel, er noen av artistene som har stått på scenen.

Mange har takket ja

Også Blå Gospel arrangeres en gang i måneden, med konsert og allsangtilbud innen gospel, og allsang. Lokale og nasjonale artister som allerede har opptrådt, er Norwegian Gospel Singers, Frøydis Grorud (kjent saksofonist i Beat for Beat-bandet på NRK), Ungdomsteamet, Martin Alfsen med Reflex og Arvid Pettersen. Et fast husband bestående av byens beste musikere med Torbjørn Alfsen som kapellmester gjør at kvaliteten er meget høy.

Det er for å gjøre arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver enda mer kjent samt å sikre fri entre til konsertene, at næringsliv og organisasjoner inviteres til å bli med i Blålauget. Flere bedrifter har allerede takket ja, og det er som et ledd i arbeidet med å gi noe tilbake, at disse, sammen med medlemmene i Næringsforeningen, inviteres til arrangementet 4. desember.

– Vi ønsker å gi noe tilbake til de mange som hjelper oss, samtidig som vi også ønsker å gjøre arbeidet vårt kjent overfor nye grupper, forteller Arvid Solheim.

– Vi ønsker også å skulle bidra inn mot medlemsbedriftene til Næringsforeningen, sier Solheim.

Samarbeid

Næringsforeningen har i dag 600 medlemsbedrifter som samlet har 23.000 ansatte.

– Statistikken forteller oss at drøye ti prosent av de ansatte i en bedrift på en eller annen måte har et alkoholproblem. Gjennom samarbeidet med Næringsforeningen får vi både en anledning til å bli kjent med medlemsbedriftene som Næringsforeningen har, og ikke minst en anledning til å informere om arbeidet Blå Kors Kristiansand driver, sier Solheim.

– Ved å bli med i Blålauget får bedriftene en verditilknytning til Blå Kors sitt veldedighetsarbeid. Her kan man støtte Blå Kors sitt viktige arbeid for vanskeligstilte mennesker i lokalsamfunnet, bidra til å gi samtlige av byens befolkning et gratis og kvalitetsmessig konserttilbud, og bidra til å styrke innholdet i konsertkonseptene Blå Torsdag og Blå Gospel. I tillegg kommer laugsamling med bespisning, underholdning, faglig påfyll, sosial hygge og muligheten for å bygge gode bedriftsrelasjoner. Det gis også mulighet for lunsjkonserter i bedriften.

– Vi håper og tror dette kan bli en svært så minnerik kveld, med mange gode impulser å ta med seg for de mange som kommer, avslutter Arvid Solheim.