Årets julefest og konsert: Støtte over all forventning

‘- Støtten har bare vært over all forventning. Dette gjør at vi det blir fullt hus når vi inviterer alle som er under rusbehandling til årets julefest.

Av Ivar Eidsaa

- Oppslutningen har vært fantastisk, sier Torstein Elefsen, som takker varmt for alle som har bidradd slik at Blå Kors Kristiansand kan invitere en julefest for flest mulig.
– Oppslutningen har vært fantastisk, sier Torstein Elefsen, som takker varmt for alle som har bidradd slik at Blå Kors Kristiansand kan invitere en julefest for flest mulig.

Smilet til Torstein Elefsen er stort – og godt. For nå kan ønsket om å gi en julefest til dem som virkelig trenger det, bli innfridd.

– Det skal bli en stor, stor glede å kunne ønske gjestene velkommen når vi lørdag 22. november arrangerer julefesten, sier Elefsen.

Bakgrunnen for festen er at Blå Kors Kristiansand for tredje gang ønsker å tenne lys og håp hos dem som sliter.

Maria Arredondo og Torstein Sødal

Blå Kors - julekonsert 2013 - Torstein Sødal - Maria Arredondo nr 2
Under arrangementet inviterer Torstein Sødal og Maria Arredondo til konsert.

På selve festkvelden får gjestene en festmiddag. Deretter har Torstein Sødal og Maria Arredondo invitert til en fantastisk konsert i Storsalen, i år som de har gjort det de to foregående årene. Etter konserten blir det delt ut gaver til gjestene.

– Vi serverer en flott tre retters middag, og alle får gaver. Flere titalls frivillige stiller opp som servitører. Disse er med på å gjøre dette til en minnerik helaften. Hele kvelden er i et rusfritt miljø. Alt er gratis for dem som deltar, sier han.

Hele 30-40 frivillige stiller opp som servitører, alt for å sikre at dette blir en minnerik kveld. Det koster å skulle arrangere en julefest. For å komme i mål og gi en god opplevelse til dem som trenger det, har Torstein i lang tid arbeidet med å kontakte bedrifter og privatpersoner.

Overveldende

– Tanken var at dersom vi går vi sammen i et skikkelig spleiselag, skal vi klare å innfri slik vi ønsker, og gi en minneverdig kveld for dem som ikke er så godt vant, sier han.

Ettersom det koster litt å gjennomføre et slikt arrangement, har Torstein Elefsen vært rundt for å promotere arrangementet. Mange har sluttet opp om festen.

– Det har vært moro, smiler han.

Elefsen har besøkt menigheter og en rekke bedrifter for å informere om julefesten. Responsen har vært overveldende. En bedrift har for eksempel valgt å droppe deres eget julebord, og heller la pengene gå til julefesten som Blå Kors Kristiansand vil arrangere.

– Mange bedrifter har valgt å støtte festen. I tillegg kommer en 40-50 privatpersoner. Vi ønsker å rette en stor, stor takk til hver enkelt som har bidradd. Alle som har støttet opp om dette skal vite hvor mye det betyr for hver enkelt som kommer, sier han.

Han har selv erfart hva det betyr i praksis at noen bryr seg.

Han sier videre det betyr mye for dem som blir invitert.

– Når så noen på julefesten kommer og takker varmt og inderlig, og sier at dette er første gangen de har opplevd at noen har brydd seg og vist omsorg i praksis, blir det en fin inspirasjon til å bidra, sier han.