Blå Torsdag: En sterk høst

‘- Tilbakemeldingene fra artister og publikum har vært over all forventning. Det sier Ronnie Jacobsen, ansvarlig for Blå Torsdag. Nå lover han et minst like godt program for vårterminen 2015.

Av Ivar Eidsaa

- Høsten har gått over all forventning. Det har kommet mange svært positive tilbakemeldinger over programmet, sier Ronnie Jacobsen, ansvarlig for Blå Torsdagstilbudet i Blå Kors Kristiansand. Når det gjelder vårens program, er det klart at Sigvart Dagsland, Anita Skorgan, en lokal artist, samt at Hjems, Stølefjell, Jacobsen og Skoglund avholder sin releasekonsert i april/mai i forbindelse med deres nye plate. (Foto: Sol Nodeland).
– Høsten har gått over all forventning. Det har kommet mange svært positive tilbakemeldinger over programmet, sier Ronnie Jacobsen, ansvarlig for Blå Torsdagstilbudet i Blå Kors Kristiansand. Når det gjelder vårens program, er det klart at Sigvart Dagsland, Anita Skorgan, en lokal artist, samt at Hjems, Stølefjell, Jacobsen og Skoglund avholder sin releasekonsert i april/mai i forbindelse med deres nye plate. (Foto: Sol Nodeland).

– Høsten har gått over all forventning. Det har kommet mange svært positive tilbakemeldinger over programmet. Mange er blitt begeistret og glade over dette kulturelle tilbudet som Blå Kors har startet, og over artistene som har besøkt oss. Det gir oss som står bak positiv energi til å fortsette. Det er mye godhet og kjærlighet i Blå Kors og rundt dette arrangementet. Det gir glede og mening å være involvert, sier Ronnie Jacobsen.

Vidar Busk, Jørn Hoel og Thom Hell har alle gjestet Blå Torsdag i høst. Knut Reisersrud avslutter en innholdsrik og variert kunstnerisk meny når han gjester Storsalen til Blå Kors torsdag 4. desember.

Fantastisk atmosfære

– Alle har de gitt oss store konsertopplevelser. Er det noe artistene har gitt oss tilbakemelding på, er det at atmosfæren og stemningen har vært fantastisk. Det er jo en spesiell arena å opptre på. Arrangementet er rusfritt, med de gode verdiene som Blå Kors representerer som en ramme rundt det hele, sier Jacobsen.

Ettersom arrangementet er rusfritt er publikum aktivt lyttende. Da blir kvaliteten på opplevelsen forsterket.

– Man mister mye dersom man går på en konsert påvirket av alkohol. Som publikummer er man ikke til stede på samme måte, sier Jacobsen.

Ringvirkningene av arrangementet Blå Torsdag er mange. Ett er verdien ved at mange som ikke er særlig kjent med Blå Kors får se noe av bredden i tilbudet som Blå Kors gir. Blå Torsdag har også vært med på å gi mye økt oppmerksomhet fra næringsliv og personer som er
blitt kjent med Blå Kors.

– Det hele har gitt mye positivitet rundt Blå Kors, og det er gøy, smiler Jacobsen.

Sigvart Dagsland og Anita Skorgan

Også for vårsemesteret 2015, legges det opp til fire konserter, i februar, mars, april og mai. Jacobsen bekrefter at bookingprofilen er lik, hvor man ønsker å ha folkelige kvalitetsartister som har et unikt kunstnerisk uttrykk og som har en nasjonal profil til en viss grad. I tillegg er det også viktig å trekke frem lokale profiler.

– Sigvart Dagsland og Anita Skorgan har takket ja til å komme henholdsvis i februar og mars, bekrefter Jacobsen.

I april blir det også konsert med Hjems, Stølefjell, Jacobsen og Skoglund.

– Vi fire har hatt et prosjekt gående. Nå tilbringer vi mye tid i studio for å spille inn ny plate. Platen slippes under Blå Torsdagkonserten i april/mai, ettersom vi legger releasekonserten til Blå Kors. Det skal bli moro, sier Jacobsen. Til konserten i mai blir det etter all sannsynlighet en lokal profil som vil stå på scenen.

– Hvor lett eller vanskelig er det å booke artister?

– Det er vanskeligere enn det man skulle tro. Når man henvender seg til nasjonale artister, må man ta høyde for at de er attraktive og aktive. Mange er i studio, på turne eller skal delta på en konsert. Ettersom vi har vår faste torsdag som konsertdag, har det vært en utfordring å finne en dato som matcher programmet til den enkelte. Vi har hatt noen artister på blokken lenge, uten at vi har klart å finne en dato som matcher. Men får vi noen av disse i boks, vil det bli noen virkelige «høydare», smiler Ronnie Jacobsen.