Innfridde så det holdt!

Gårsdagens Blå Torsdagskonsert med Knut Reiersrud ble akkurat så bra som det de største optimistene hadde drømt om på forhånd.

Av Ivar Eidsaa

I over halvannen time trollbandt Knut Reiersrud publikum. Den prisbelønte gitaristen og komponisten tok tilhørerne med på en svært innholdsrik musikalsk reise.

Han åpnet konserten med sin versjon av «Lille Måltrost», fortsatte med en springer, deretter en leik, før han elegant gikk over til å spille en instrumentalversjon av både «Vår Gud Han er så fast en borg», «Det Hev Ei Rose Sprunge», før han endte ut med en herlig versjon av «His Got The Hole World In His Hands», eller som Reiersrud sang den «She Got The Hole World In Her Hands».

[su_slider source=»media: 1791,1792,1793,1794,1795,1796,1797,1790,1789″]

Virtuos

Han dokumenterte flere ganger hvilken virtuos han er. Klangbildet var svært variert, og han beviste virkelig at han rett og slett er i en egen liga.

Mange var spente og forventningsfulle på forhånd. Ikke minst de mange som fikk høre Reiersrud da han gjestet Blå Torsdag i fjor. Applausen som ble ham til del, var det beste beviset på at han nok en gang innfridde forventningene.

Han gav oss en fint innblikk i sin egen musikalske utvikling, og spilte et par-tre låter som med på å påvirke ham da han i ung alder satt på gutterommet hjemme i Plogveien på Manglerud i Oslo og hørte på BBC, svensk P4, Radio Luxembourg og NRK. Det ble blues og reggae. Det ble nok en springer og enda en leik, og slik holdt han på. Den ene klangfulle låten etter den andre. Da han avsluttet en innholdsrik konsert med sin tolkning av «Deilig er jorden», var det en rimelig andektig stemning i salen.

Godt fornøyd

Selv var Knut Reiersrud rimelig godt fornøyd etter konserten.

– Det fine er jo at alle konserter lever sitt eget liv. Jeg klarer ikke å slå meg til ro med en type repertoar. I dag spilte jeg en god del låter jeg ikke pleier å spille på en konsert. Men jeg skjønte det var stemning for det, og det var en hyggelig opplevelse, sa Reiersrud etter konserten.

– Det var fint å spille her. Publikum var virkelig med, og lokalet var rett og slett nydelig å spille i. Lokalet her gir en varmere klang enn det man får i et kirkelokale hvor det kan bli mye etterklang, og en litt kjølig klang. Med panel på veggene og dette lydanlegget, blir det et annet klangbilde, sa han.

Kommer gjerne tilbake

– Kommer du tilbake?

– Det håper jeg virkelig. Vi får satse på å kunne returnere høsten 2015, avsluttet Knut Reiersrud.