Verdifullt samarbeid med Nordic Tenors

Samarbeidet mellom Blå Kors og Nordic Tenors har vist seg å være svært verdifullt. Mange har valgt å gi gaver, og et betydelig antall har meldt at de ønsker å bli faste givere til arbeidet som drives.

Av Ivar Eidsaa

Samarbeidet med Nordic Tenors har vist seg å være svært verdifullt. (Foto: Henning Reme).
Samarbeidet med Nordic Tenors har vist seg å være svært verdifullt. (Foto: Henning Reme).

Nordic Tenors turnerer i disse dager land og strand rundt med sin julekonsert. Med på reisefølget er også Blå Kors. Bakgrunnen er et samarbeid som er blitt innledet mellom Nordic Tenors og Blå Kors, hvor Blå Kors får muligheten til å informere konsertpublikummet om arbeidet som drives.

Med roll-ups og brosjyrer, stiller personell fra Blå Kors opp på konsertene for å informere. Andre ganger appellerer sangerne i Nordic Tenors publikum om å støtte opp om arbeidet Blå Kors driver.

Samarbeidet har slått svært positivt ut.

– Flere har ønsket å gi direkte. Så vi måtte gå til anskaffelse av sparebøsser som publikum kunne putte pengene på. Vi er overveldet over støtten og iveren så mange har vist, sier daglig leder i Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim.

Mange faste givere

I forbindelse med konsertene informeres det bredt om tilbudet som Blå Kors gir. (Foto: Henning Reme).
I forbindelse med konsertene informeres det bredt om tilbudet som Blå Kors gir. (Foto: Henning Reme).

Andre har tilkjennegitt at de ønsker å bli faste givere.

– Et betydelig antall har ønsket dette, og vi takker av hjertet for all støtten som blir arbeidet til del. Vi ønsker jo å gi en hjelpende og støttende hånd til de som trenger det. Selv i dagens Norge er det mange som trenger hjelp, og det er godt å se at så mange har syn og hjerte for dem som trenger hjelp og velger å støtte dem gjennom arbeidet Blå Kors driver, sier Solheim.

Blå Kors informerer om hele bredden som gis.

– Barnas stasjon er et tilbud fra Blå Kors til småbarnsfamilier i en sårbar livssituasjon.

– Kompasset er et sted for unge som har vokst opp i familier med rusproblemer, hvor en kan snakke om sine opplevelser.

– Snakk om Mobbing er et nytt tilbud som lanseres i vår, for å fange opp så mange som mulig av dem som mobbes, men som aldri sier ifra at det mobbes.

– Blå Kors ferier er for familier fra hele landet som har, eller har hatt, rusproblemer nært inn på livet.