Og så kom julestemningen!

Det ble en fin musikalsk opplevelse da en kvintett blåsere fra Kristiansand Symfoniorkester holdt konsert i Storsalen hos Blå Kors Kristiansand tirsdag formiddag.

[su_slider source=”media: 1821,1822,1824,1823,1825″]

Av Ivar Eidsaa

– Nå før jul er det ti grupper fra Kristiansand Symfoniorkester som reiser rundt for å holde konserter. Alt i alt skal vi gjennomføre 34 konserter frem mot jul, sier Anita Sædberg, om prosjektet som har fått navnet KSO PÅ (H)JUL.

En rekke invitasjoner er blitt sendt ut, til kjøpesentra, alders- og sykehjem, skoler og organisasjoner. Også Blå Kors Kristiansand fikk invitasjon til å være vertskap for en av disse formiddagskonsertene som har utviklet seg til å bli svært så populære.

– Vi er glade for at vi fikk det til, og vi har virkelig sett frem til denne konserten, sa Knut Are Jølstad, i sin lille hilsen til ensemblet før konserten.

Julestemningen kom sigende

Til konserten hos Blå Kors Kristiansand stilte fem blåsere og en kar på slagverk. Det ble en fin opplevelse, med mange av de mest kjente og gode julesangene på repertoaret, og noen nye. «The most wonderful time of the Year», «Hev ei rose sprunge» fremført med et nytt arrangement av Jon Kleveland, «Rudolf er rød på nesen», «En stjerne skinner i natt» og «Have yourself a Very Merry Christmas». Konserten ble avsluttet med en virkelig stemningsfull versjon av «Deilig er jorden». Det var så julestemningen brått kom sigende!

Senest oppdatert: 9. desember 2014

Var dette nyttig?