For en julekonsert det ble!

Siren Wilhelmsen, Martin Wikstøl, Tini Flaat Mykland og Anne Karin Kaasa innfridde så det holdt da de fire sangfuglene fredag kveld stod på scenen til den tradisjonsrike julekonserten i Storsalen til Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

Forventningene var store på forhånd. Allerede en time før konserten var det møtt opp godt med publikum. Mens lydprøvene pågikk var det mulig å leske strupen med en nydelig gløgg, samt mandariner, pepperkaker og kaffe. En god stund før konserten tok til, var salen fullsatt, og som nevnt var forventingene store – og publikum ble ikke skuffet.

Det ble solosang hvor hver av artistene fremførte sine sanger, og det ble flere sanger som de fremførte sammen. Også allsang, da! Publikum var med.

Bredden i sangene som artistene fremførte var stort. Gamle og kjente sanger ble tolket på en ny måte. Høydepunktene stod formelig i kø.

[su_slider source=”media: 1873,1871,1870,1869,1868,1867,1866,1865,1864,1863,1862,1861,1860,1859,1858,1857″]

Siren Wilhelmsen

Et av dem kom da Siren Wilhelmsen leste en rimelig sterk tekst om Han som alltid har vært og som kom til vår jord, og hvor dem som tar imot Ham blir en del av evigheten. Da hun var ferdig med å fremføre denne teksten, sang hun «Mitt hjerte alltid vanker» på en særs sterk og personlig måte. Under teksten i denne reportasjen ligger det en lydfil hvor du kan høre det Siren leste.

Trampeklapp

Et annet høydepunkt kom da de fire sang en av de kjente julesangene i et nytt arrangement. Et tredje kom da Anne Karin Kaasa sang «O heliga natt». Den sang hun så bra at da hun var ferdig, fikk hun trampeklapp. Noen artister evner å kunne formidle det man synger på en nær og god måte. Det gjorde Anne Karin Kaasa. Det var så hun formelig løftet en flik på gardinet og vi fikk et blikk inn i himmelen!

Julekonserten ble også et også en spesiell begivenhet for Tini Flaat Mykland. Hennes bestefar har over flere år lagt ned en stor innsats i arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver. Vi fikk vite at Tini var med både bestefar og familien for øvrig allerede fra hun var ganske liten.

– Jeg har løpt inn og ut av disse lokalene bestandig. Det er litt som å komme hjem, sier Tini som under konserten viste hvilken bredde hun etter hvert har opparbeidet seg.

– Arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver har alltid stått mitt hjerte nært, sa Tini, før hun la til at inntektene fra salget som ble gjort av hennes nye plate i etterkant av konserten, ville tilfalle Blå Kors Kristiansand i sin helhet.

Hyggelig bekjentskap

Martin Wikstøl var et svært hyggelig bekjentskap, og Siren Wilhelmsen sang nært, ekte og tandert.

Det ble på alle måter en verdig og fin julekonsert, og hvis det er lov å komme med et ønske til jul, måtte det være at de fire kommer tilbake og holder julekonserten også i 2015!

[su_row][su_column size=”1/2″]

Etter å ha lest en meget sterk tekst, sang Siren Wilhelmsen «Mitt hjerte alltid vanker» på en vakker og fin måte.
Etter å ha lest en meget sterk tekst, sang Siren Wilhelmsen «Mitt hjerte alltid vanker» på en vakker og fin måte.

[/su_column] [su_column size=”1/2″]Teksten som Siren Wilhelmsen fremførte, kan du høre her:

[su_audio url=”http://www.blakorskrs.no/wp-content/uploads/2014/12/Siren-Wilhelmsen-12.12.14.mp3″ width=”250px”][/su_column][/su_row]

Senest oppdatert: 13. desember 2014

Var dette nyttig?