En helt annerledes juletrefest

Da speiderne i Blå Kors Kristiansand skulle ha juletrefest, ble den selvsagt feiret ute. Det ble en skikkelig suksess.
Av Ivar Eidsaa

Det blir alltid en flott stemning når bålet spraker.
Det blir alltid en flott stemning når bålet spraker.

Til årets juletrefest var det over 40 stykker som var med. Som vanlig gikk turen inn til lavvoen som speiderne har laget, hvor turen inn starter i nærheten av Natriumveien og inn i heia mellom Tinnheia og Hellemyr.

– Det var en spesiell juletrefest i år, ettersom vi feiret 25 årsjubileum, forteller speider- leder Yngve Andersson.

Det var blitt laget fakler på forhånd som ble delt ut. Det ble følgelig et flott og stemningsfullt syn da gjengen beveget seg innover mot lavvoen med fakler i hendene.

Trond Gundersen

Da følget var kommet frem, fikk speiderne i oppgave å finne juletreet som var blitt tegnet inn på kartet. De dyktige speiderne hadde ikke noen vansker med å finne treet som ble tatt med til leirplassen og pyntet.

Alle speidermøter begynner med at flagget rulles ut, så også under juletrefesten. Trond Gundersen holdt en andakt slik han pleier å gjøre det på juletrefestene.

– Trond er jo blitt en institusjon på festene, ettersom han har vært med på samtlige, smiler Andersson.

På menyen stod risgrøt. Noen hadde laget risgrøt på forhånd som de tok med. For dem som ikke hadde rukket det, ble det stilt med gryter med varmt vann, slik at det kunne lages grøt på plassen for de som trengte det.

– Det er alltid fint å ha med Trond. Det blir enklere å få til god sang og gange rundt juletreet når sangen blir akkompagnert med trekkspillmusikk, sier han videre.

Flott stemning

Blå Kors Speideren - juletrefest 2014 - 14.12 (2)Det skapes alltid god ramme når juletrefesten kan arrangeres ute. Med lys fra fakler og bål, blir det en flott stemning under festen. Selvsagt kom også nissen, og det ble gaver til alle de unge speiderlederne.

– Det er viktig å ta godt vare på hverandre. Speiderarbeidet i regi av Blå Kors er i vekst. Vi har i år hatt så god pågang at vi også har startet opp en ny speidergruppe som møtes på onsdagene. Over nyttår får vi nye ungdommer som har takket ja til å være ledere på gruppen som møtes mandag, sier Yngve Andersson.

Speiderne måtte finne frem til juletreet som var gjemt, men tegnet inn på kart.
Speiderne måtte finne frem til juletreet som var gjemt, men tegnet inn på kart.