Julen er gledens høytid

Det sier litt om rammen, stemningen og det å føle seg velkommen, at da Blå Kors Kristiansand skulle arrangere julefest og nyttårsfest, kom det over 200 gjester til sammen.

Av Ivar Eidsaa

Gerd og Harry Ekeland underholdt på julefesten. (Foto: Trond Gundersen).
Gerd og Harry Ekeland underholdt på julefesten. (Foto: Trond Gundersen).

Du husker kanskje tilbake fra du selv var ung: Julefestene på bedehuset, i menigheten eller forsamlingslokalet trakk gjerne stappfulle hus. I vår moderne tid skulle man kanskje tro at julefestens tid var over. Men så er ikke tilfellet, overhodet ikke.

Da Blå Kors Kristiansand i romjulen arrangerte julefest, og første helgen i det nye året inviterte til nyttårsfest, kom det til sammen langt over 200 gjester til det som utviklet seg til å bli sammenkomster i trivselens tegn, med mye sang, musikk, humor og latter.

Skjemt og alvor

Mandag 29. desember inviterte Blå Kors Kristiansand sine pensjonister til julefest. Trond Gundersen ledet kvelden. Josef Kalleberg talte. Det var sang av både Blå Kors Brødrekor og Itohan Presious Moses. På menyen stod smørbrød og selvsagt Napoleonskake, og ikke å forglemme klementiner.

Underholdningsinnslagene var mange og varierte. Ekteparet Gerd og Harry Ekeland fikk stor applaus for deres bidrag. Harry spilte på skjeer, godt akkompagnert av Gerd. Harry har utviklet en helt spesiell teknikk som gjør at han holder takten med to skjeer i hver hånd, og de to fikk en skikkelig velfortjent applaus.

I tillegg var det både opplesning, og mye skjemt og alvor, med andre ord, fullt hus og stor stemning.

Lørdag 3. januar kunne Blå Kors Kristiansand invitere til nyttårsfest. Mange hadde nok sett annonsen, for Spisesalen i Blå Kors-lokalet var stappfullt. Åge Filip Eriksen ledet festen, og deltok også med spilling og solosang.

Populært

Julefest - Bl_ Kors - mannskorDet var også her opplesing, servering av kaffe, bløtkake og klementiner. Trond Gundersen talte, og det var sang av seniorkoret Pioneren fra Filadelfiamenigheten.

– Det er tydeligvis svært populært å gå på julefester i Blå Kors. Med julefesten og nyttårfesten kom det over 200 til sammen. Da Blå Kors Speideren arrangerte juletrefest før jul for å unngå at den kolliderte med juletrefesten til Hellemyr menighet, kom det 50. Julefestenes tid er tydeligvis ikke over. Det er flott å se at mange tar seg ut i stedet for å sitte hjemme, for å oppleve godt fellesskap, mye god sang og musikk, og et godt sosialt miljø, sier Gundersen.

Honnør til de mange frivillige

– Så er det også en fryd å skulle oppleve at frivilligheten lever i beste velgående. Arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver ville aldri fungert så godt det gjør uten alle de frivillige som tar et tak og stiller villig opp. Tusen takk til alle som var med på å gjøre dette til to uforglemmelige sammenkomster, sier Trond Gundersen.

Koret Pioneren fra Filadelfa var med. (Foto: Trond Gundersen).
Koret Pioneren fra Filadelfa var med. (Foto: Trond Gundersen).
Det var fullt hus da nyttårsfesten ble arrangert. (Foto: Trond Gundersen).
Det var fullt hus da nyttårsfesten ble arrangert. (Foto: Trond Gundersen).
Åge Filip Eriksen ledet festen. (Foto: Trond Gundersen).
Åge Filip Eriksen ledet festen. (Foto: Trond Gundersen).