Høydepunktene står i kø

Blå Torsdagkonsertene for vårterminen 2015 tegner til å bli en svært variert og innholdsrik konsertmeny av høy kvalitet.

Av Ivar Eidsaa

– Vi gleder oss, sier Blå Torsdaggeneral Ronnie Jacobsen.

Han har fått ja fra en rekke flotte artister som vil gjeste Storsalen hos Blå Kors i løpet av ukene som ligger foran.

Først ut er en av våre mest folkekjære artister, Anita Skorgan.

– Vi er svært stolte over at hun har takket ja til å gjeste oss torsdag 5. februar, sier Jacobsen. Anita Skorgan er alt annet enn en onehitwonder. Hun presenterte seg for publikum som ganske ung, da hun på midten av 1970-tallet var med i Meldoi Grand Prix. Låter som «Casanova», «Oliver», «Adieu», «Prima Donna», «Stjerneskudd» og «Karma» var låter hun hadde skrevet og fremført selv. Låter som «Do-Re-Mi», «For vår jord», «Smil», «You Uses To Be Mine» og «My Heart Is My Song» var sanger hun skrev, men som andre fremførte. Hun har medvirket i flere musikaler, TV- og radioprogram og kan se tilbake på en lang rekke plateutgivelser.

Det første albumet «Til en venn» kom i 1975, og høsten 2013 kom hun med sitt foreløpige siste album «La høsten være som den er», for øvrig hennes 20. platealbum. Seks av albumene har vært på Topp 30.

Sigvart Dagsland

Sigvart Dagsland blir det neste høydepunktet når han gjester Storsalen den 12. mars.

– Dagsland er en artist av høy rang, sier Jacobsen.

Dagsland kan se tilbake på en lang musikalsk karriere. Den begynte hjemme på Stokka i Stavanger da han som 12-åring ble med som guttesopran i Stavanger Domkor. Dagsland har gitt ut hele 20 soloalbum, og har solgt totalt 340.000 av sine soloplater, medregnet juleplater med Karoline Krüger, Oslo Gospel Choir Prinsesse Märtha Louise er tallet i skrivende stund opp mot 500.000 eksemplarer.

Han er blitt nominert til Spellemanspris tre ganger, og vant i 1990 med albumet «Alt eg såg», som fortsatt er populær og spilles ofte på radio. Albumet med kjente og kjære salmer kom i 1995, et album som har fått bety mye for mange.

Dagsland holder 30-50 konserter hvert år, og gjester altså Blå Kors 12. mars.

Gjems, Stølefjell, Jacobsen, Skoglund

Det ligger an til nok en uforglemmelig kveld når våre lokale helter Richard Gjems, Øyvind Stølefjell, Robert Skoglund og vår egen Ronnie Jacobsen inntar scenen 9. april. Høsten 2014 tilbrakte firkløveret en helg i Sanden Studio i Kristiansand. Resultatet er blitt et knippe blueslåter som er blitt foredlet gjennom vinteren. Gjengen er nå klar for platelansering, og releasekonserten av albumet «Blått Rom» finner altså sted i Storsalen torsdag 9. april. Vi gleder oss!

Kjetil Grande

– Kjetil Grande er i år aktuell med ny plate, og vi er stolte av å kunne presentere en av byens fremste artister på Blå Torsdag, sier Ronnie Jacobsen. Torsdag 7. mai står Grande på scenen hvor han vil by på egenkomponert materiale, både nytt og gammelt. Kjetil Grande har virkelig markert seg som en artist av ypperste merke. Han har spilt med en rekke norske og internasjonale artister. Han ble nominert til Spellemansprisen i 2009. Samme år ble han invitert av Eric Clapton som supportartist for Claptons konsert i Norge.

– Da er det bare å si «vel møtt», smiler Ronnie Jacobsen.