Gospel av ypperste merke  

Med Hans Inge Fagervik, Bjørn Aslaksen, Restart og Norwegian Gospel Singers, blir det gospel av ypperste merke, når Blå Gospel utover vinteren og våren kan invitere til fire flotte konserter.

Av Ivar Ødegaard Eidsaa

Blå Gospelkonseptet har utviklet seg meget positivt for Blå Kors Kristiansand etter at konseptet ble lansert i fjor.

– Det at vi har kunnet invitere til gratiskonsertene som Blå Gospel er, har gjort at mange som har vært noe ukjente med oss, har fått øynene opp for hva Blå Kors står for og for arbeidet som drives i Kristiansand, sier daglig leder for Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim.

Blå Gospel - Hans Inge Fagervik
Hans Inge Fagervik står på scenen 20. februar.

Blå Gospel-programmet for første halvår er nå klart, og det blir mye å se frem til. Først ut er Hans Inge Fagervik. 22. februar gjester en av landets mest aktive artister Kristiansand.

Fagervik har gitt ut 18 CD`er, turnert i 25 land og har fått utmerkelser og priser fra mange hold; takkebrev fra ANC, for sangen om Mandela, og fra Pave Johannes Paul II for sangen om Mor Teresa. For ikke å glemme de mange som har fått hjelp gjennom hans store sosiale engasje­ment. Sangen «Farvel Marita» la kursen for hans arbeid mot narkotika, som han driver gjennom Maritastiftelsen ved siden av sin vanlige konsertvirksomhet.

– Norges travleste artist når det handler om turneer og konserter, har ikke gjort en egen konsert i Kristiansand på 25 år. Den gang spilte han for utsolgte hus. Nå gjester han Kristiansand, og det ser vi virkelig frem til, sier Solheim.

Blå Gospel - Bjørn Aslaksen 0215
Bjørn Aslaksen kommer 20. mars.

De fleste kjenner Bjørn Aslaksen som landets mest kjente lovsangsartist, men han er nå aktuell med en ny type sanger og tekster. Hans forrige album «Silent Friend» som kom i 2013 fikk flotte anmeldelser og Vårt Land skrev «Bjørn Aslaksen har gått veien fra kjent lovsangsartist med nokså enkle svar på vanskelige spørsmål, til en stillfaren visepopsanger tett på livet med en tro som hører hjemme net­topp der (…)».

Bjørn Aslaksen gjester Blå Kors 20. mars. Bjørn Aslaksen er for mange kjent som en av landets mest kjente lovsangsartister, og har holdt på i en årrekke.

På 1980-tallet gav han ut albumet «Makten og æren», et album med sanger som er blitt sunget i mange sammenhenger siden. Også «Via Dolorosa» har betydd mye for mange.

Bjørn Aslaksen er nå i gang med innspillingen til en ny CD hvor vi blant annet vil vi få høre historien om den bortkomne sønnen, om soldaten som stod ved Jesu kors, om den bit­tersøte opplevelsen da datteren flyttet ut og om en bror som døde 28 år gammel av kreft.

– Vi gleder oss til å høre både gammelt og nytt fra Aslaksen, sier Solheim.

Bilde nr 16: Restart består av gamle tensingere som er kommet sammen.
Restart består av gamle tensingere som er kommet sammen.
Restart ledes av Tom Jarle Istad Kristiansen.
Restart ledes av Tom Jarle Istad Kristiansen.

Restart Gospel har sine røtter fra Tensingbevegelsen. Gamle tensingere er kommet sammen og øver annenhver uke i Greipstad menighetshus. Koret består av over 70 sangere, og med Tom Jarle Istad Kristiansen som dirigent, en dirigent som har vært på flere turer til gospelens vugge i Chicago, blir det høy allsangfaktor når koret holder sine konserter. Mange av sangene er svært godt kjente, med sanger fra blant annet Andrae Crouch, Roland Utbult, Rune Larsen og Kirk Franklin på repertoaret.

The Norwegian Gospel Singers er et øku­menisk kor bestående av 14 håndplukkede gospelsangere fra hele Sørlandet.
The Norwegian Gospel Singers er et øku­menisk kor bestående av 14 håndplukkede gospelsangere fra hele Sørlandet.

The Norwegian Gospel Singers er et øku­menisk kor bestående av 14 håndplukkede gospelsangere fra hele Sørlandet. Koret er nå klar med ny EP og fremfører både tradisjonell og contemporary gospel med høy kvalitet.

Exodus er et veletablert kor fra menigheten Betania i Kristiansand som i 2014 markerte sitt 20-års jubileum. De har et bredt repertoar fra stille salmer til heftige gospellåter. Også dette koret ledes av Tom Jarle Istad Kristiansen.