‘- Dette ser jeg virkelig frem til

Det er en engasjert og svært motivert Camilla Rasch som fra 1. mars tar over som ny virksomhetsleder av Posebyen Frivilligsentral. Sine 23 år til tross, er det en svært erfaren ung kvinne som tar over for Knut Are Jølstad som fortsetter sitt virke i Blå Kors Kristiansand på andre områder.

Av Ivar Ødegaard Eidsaa

– Dette ser jeg virkelig frem til. Dette er en type arbeid som ligger hjertet mitt nær, sier hun entusiastisk.

– Det er moro å få lov til å jobbe med mennesker i ulike livssituasjoner. Det å få lov til å gjøre litt og samtidig få så mye tilbake, er bare noe helt spesielt, sier Camilla Rasch.

Da Knut Are Jølstad skulle fortsette sitt virke i Blå Kors Kristiansand, var ikke Camilla i tvil da hun så at det ble søkt etter en ny virksomhetsleder ved Posebyen Frivilligsentral.

– Jeg brenner virkelig for det frivillige arbeidet, sier Camilla. Hun legger til at hun selv har vært frivillig medarbeider i flere andre sammenhenger, og sett hvor betydningsfullt slikt arbeid er, både for dem som får hjelp, og for dem som gir den.

– En drøm

Posebyen Frivilligsentral - Camilla Rasch - 0215– Det er jo en drøm å få være koordinator for det frivillige arbeidet. Det er jo dette jeg har utdannet meg til, smiler hun.

Hun kan se tilbake på en svært variert og rik erfaringsbakgrunn, sine 23 år til tross. Hun er utdannet som både helsefagarbeider og vernepleier, og har også tatt en utdannelse som frivillighetskoordinator fra Bergen. Hun har også tatt «organisering og veiledning av støttekontakter, frivillige og avlastere» fra Diakonhjemmet i Oslo.

Hun har også arbeidet en del både med eldre, utviklingshemmede, personer med psykiske lidelser og innen rusomsorgen. Hun har også tatt flere vakter ved bo- og rehabiliteringstilbudet som Blå Kors Kristiansand driver i Vågsbygd.

Som frivillig har hun siden 2009 vært med i lokalavdelingen for Livsglede for eldre i Kristiansand, og har i noen år også ledet dette arbeidet.

Stor betydning

Det var flere som søkte på stillingen.

– Det at jeg ble foretrukket, er både litt gøy og litt skremmende. Jeg tror Blå Kors Kristiansand er en god plass å komme til. Den posisjonen som organisasjonen har i byen er stor. Jeg kommer også til en del av virksomheten med mange ivrige og motiverte frivillige medarbeidere. Det skal bli fint å bli en del av dette arbeidet, sier hun.

– Frivillighetssektoren er stor i Norge, og den er faktisk 3. linjetjenesten i mange sammenhenger. Det er en trend i tiden at det er et økt behov for mer frivillighet, faktisk innen alle områder. Utfordringen blir å formidle til opptatte og travle mennesker i vår tid hvilken betydning det frivillige arbeidet har, og at det gir så utrolig mange gleder tilbake å få være med og gjøre en innsats, sier hun.

Trenger flere frivillige

– Det mange frivillige som er med og gjør en innsats gjennom Posebyen Frivilligsentral, fra unge studenter til godt voksne pensjonister. Felles for dem alle er at de vil bruke fritiden til å hjelpe andre. Det er et skikkelig pluss, all den tid det er mange som etterspør hjelp. Det kan være de som trenger en telefonkontakt, turvenn, besøksvenn, butikkvenn eller kinovenn, sier hun.

Praktiske oppgaver kan være alt fra snømåking og hagestell, til handling eller lignende.

– Mulighetene er mange, og har noen lyst til å bidra er det bare å komme, det kan være om man vil holde kurs, starte en selvhjelpsgruppe, har et yrke eller en hobby som kan være nyttig for andre. Andre eksempler kan være leksehjelp, reservebesteforeldre/barnevakt og mye, mye mer, sier Camilla Rasch.

 

Senest oppdatert: 23. februar 2015

Var dette nyttig?