FK Jerv innleder samarbeid med Snakk om Mobbing

‘- Dette er en viktig avtale for oss begge. Det sier Trond Christoffersen, markedssjef i FK Jerv, etter at den nyopprykkede 1. divisjonsklubben har innledet et tett og nært samarbeid med Snakk om Mobbing.

Av Ivar Eidsaa

Alle topplagene i Norge har mulighet til å gjøre noe ekstra for en god og viktig samfunnsaktør ved å ha logen til aktøren på drakten. Da FK Jerv skulle vurdere hvem Grimstadklubben ville samarbeide med, var ikke markedsrådet i klubben i tvil.

– Vi vurderte flere aktører. Holdningen i markedsrådet var unisont, det måtte bare bli Snakk om Mobbing, sier Christoffersen.

– Mobbing er et stort og alvorlig samfunnsproblem. Vi tente umiddelbart på ideen. Det å kunne samarbeide med en profesjonell aktør som dem, er viktig, med tanke på å drive et forebyggende arbeid innad i vår klubb, for å nå de barn og unge som opplever å bli mobbet, sier han.

– Vi er utrolig privilegerte over å ha blitt valgt, sier Kirsten Rypestøl i Snakk om Mobbing.

Snakk om Mobbing er en ny tjeneste som Blå Kors Norge skal starte opp nå i år. Bakgrunnen er at over 155.000 barn og unge jevnlig opplever å bli mobbet og krenket. Svært mange av disse forteller verken familie eller venner at de opplever dette. Tjenesten etableres for å få flest mulig til å ta kontakt og fortelle hva som skjer og tilbudet skal gis via en chattetjeneste.

– Denne tjenesten kan dermed hjelpe til at man for første gang forteller noen om hva hver enkelt utsettes for i hverdagen, sier Rypestøl, om tjenesten som skal driftes av Blå Kors Kristiansand.

– Det er mange som opplever mobbing, langt flere enn vi tror. Mange sliter derfor med sin psykiske helse. Mye kunne ha vært unngått av smerte og lidelse dersom barn, unge og voksne som mobbes hadde blitt møtt og forstått tidligere. Når et barn eller en ungdom som mobbes klarer å ta kontakt og si hvordan de har det, er det viktig at tilbudet Snakk om Mobbing skal gi er tilgjengelig. Og det er nettopp det vi tar sikte på å gi, legger Rypestøl til.

– At FK Jerv ønsker å profilere et slikt prosjekt har stor betydning for saken, og vi håper vi gjennom samarbeidet kan nå enda flere av de mange som mobbes, men som ikke har klart, eller turt å si i fra tidligere, sier hun.

– Vi er blitt møtt med en veldig raushet fra FK Jervs side. Klubben gjør langt mer enn hva klubben er forpliktet til ut i fra det regelverket som Norges Fotballforbund har lagt opp til og som klubbene må følge, sier hun.

– Vi ønsker å bruke samarbeidet til å bevisstgjøre spillere, trenere og ledere internt i klubben.

Selv om vi er en liten klubb i norsk fotballsammenheng, vil vi anstrenge oss det vi kan for å sikre at vi kan utgjøre en forskjell for de vi samarbeider med, sier Trond Christoffersen.

FK Jerv har i dag 500 medlemmer, og vil bruke A-lagstrenerne og A-lagsspillerne til å nå flest mulig innad i egen klubb.

– Vi skal lage en rekke aktiviteter sammen for å sette søkelys på det som har med mobbing å gjøre. Vi er stolte og glade over at vi kan være en markedskanal for Snakk om Mobbing prosjektet sier Christoffersen.

– Mobbing er et tema som berører ufattelig mange barn, unge og voksne. At spillerne skal bære en drakt med Snakk om Mobbing og at trenere og spillere vil fronte prosjektet, er viktig.

Det kan da bli lettere for et barn eller en ungdom å snakk om mobbingen hvis trenere og spillere gjør det, sier Kirsten Rypestøl.