Sigvart trivdes i Kristiansand

‘- Jeg kommer gjerne tilbake. Det har vært utrolig kjekt å ha vært her. Det var Sigvart Dagslands umiddelbare kommentar rett etter at konserten med ham i Storsalen til Blå Kors Kristiansand var over torsdag kveld.

Av Ivar Eidsaa

– Det var et varmt og fint publikum, og det føltes fint å være her. Det blir som regel veldig bra når konsertene er gratis. Det er ganske sjelden, og en bra ide og et flott tiltak, sa Dagsland i en kommentar etter konserten.

– Det fine er at jeg som artist kommer så tett på publikum, sa Dagsland.

I nærmere halvannen time holdt han på, og tok publikum med på en reise gjennom nytt og gammelt og kjent materiale. Han evner på en sjelden fin måte å få god kontakt med publikum, gjennom både skjemt og alvor.

[su_slider source=»media: 2119,2120,2121,2122,2123,2124,2125,2127,2128,2129,2130,2131,2132,2133,2134″ title=»no»]

Et sjeldent fint konsertøyeblikk

Dagsland har i årtier trollbundet publikum med sine ekte og nære tekster, og konserten torsdag ble spesiell fin, om at livet har sine utfordringer, og at det er bedre å være to enn å være alene. Mot avsluttet konserten med å synge «Alt eg såg, det så eg saman med deg, alt eg gjor, det gjor eg sammen med deg». Avslutningsnummeret ble et av disse konsertøyeblikkene hvor det blir en så sjelden fin kontakt mellom artist og publikum, og hvor teksten virkelig ble lyttet til.

Stor tilstrømning

Mange ville overvære konserten. Tilstrømningen var svært stort. Da dørene ble åpnet halvannen time før konserten startet, stod det allerede 110 publikummere utenfor og ventet på å komme inn. En time før konsertstart, var Storsalen full, og publikum ble geleidet ned i peisestuen hvor konserten ble overført og vist på storlerret. Tre kvarter før Dagsland entret scenen, var også kjellerstuen full.

Publikum fikk også høre smakebiter fra den nye platen som Dagsland arbeider med.

– Alle har vi vel opplevd i livet at et par-tre melodier spilles ofte fordi de betyr så mye. Jeg har vært så heldig at jeg noen ganger har fått laget låter som publikum har spilt ofte, sanger som har betydd mye i faser av livet, sa Dagsland, før han spilte «Røst», en hyllest til de mange som gjennom livet kan ha trykket en eller flere av hans sanger til sitt bryst på en spesiell måte.

– Platen lager jeg sammen med turnebandet mitt. Det er en plate jeg har hatt lyst til å lage lenge, med en fot i 70-tallet, og en fot i det moderne. Vi har hørt mye på gamle plater med Paul McCartney, John Lennon, Paul Simon, Led Zeppelin og Eric Clapton. Vi har hørt to-tre låter som vi mener kan ha referanse til den settingen nå vil gjøre. Vi har lyst til å lage soundwritermusikk, med skikkelig spilling. Platen er veldig forankret i det som vi før fikk i platebutikken og som gikk under begrepet pop-rock, fremholdt Dagsland på spørsmål om hva den nye platen vil inneholde.

En salmeplate

DSC_0261– Går det som vi håper, kommer platen i løpet av året, sa Sigvart Dagsland.

– Du gav for noen år tilbake ut «Det er makt i de foldede hender». Da trakk du frem at du så for deg å lage tre slike plater. I 2009 kom «Hymns». Når kommer den tredje?

– Jeg sa den gangen at det kanskje kom tre. Jeg er ikke sikker på om det blir en tredje. Det er et fint rom å være i, og rommet er der fortsatt, så om jeg kjenner at jeg har noe å bidra med, vil det bli en tredje, smiler Dagsland.