Reflektert og dyp – midt i livet

Han ble for mange kjent som en kjent og kjær lovsangsartist, med årene har han utviklet seg til å bli en stillfaren og svært reflektert musiker og låtskriver, tett på livet. Fredag kveld står Bjørn Aslaksen på scenen hos Blå Gospel-scenen hos Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

Han ble for mange kjent for lovsangsalbumet «Makten og æren» som kom i 1994. Mye vannet har runnet i havet siden den gang.

I 2013 kom albumet «Silent Friend», hans til da åttende album, med sterke tekster om de forhold noen og enhver av oss kan oppleve midt i livet mens det leves.

Bjørn Aslaksen er opprinnelig fra Åmli, er onkel til artisten Jonas Alaska, og stilen de to fremfører sine låter med, er i en del sammenhenger litt lik, preget av et godt lydbilde, hvor melodiene på en fin åte bygget opp om og forsterket det vokale og selve tekstene.

Sterke tekster

Tar du deg en tur innom både Youtube og Itunes, så kan du finne mange av låtene hans der. Noe av det som imponerer, er de sterke tekstene. «Angel Of Beauty» handler om hans egen kone. På albumet «Silent Friend» handler tittelsporet om den gode vennen som gikk bort. På samtlige av låtene synger han om livets små og store sorger. Men han har ikke glemt hvor han kommer fra, da alle sangene er satt inn i en kristen kontekst, hvor Gud selv er den hjelpen og støtten vi mennesker trenger i våre liv.

En av de virkelig sterke låtene sett fra undertegnedes synspunkt, er sangen «The Criminal», om røveren som hang ved siden av Jesus på Golgata, som bad om at Jesus husket på ham når Han kom til paradis, men som fikk løfte om å bli med til det samme paradiset.

Han har beina så solid plantet på jorden, Bjørn Aslaksen. Det er ikke så mye fiksfakserier. Her er det sterke tekster, flotte melodier og tankevekkende budskap.

Det er en reflektert mann som entrer scenen hos Blå Kors Kristiansand fredag kveld.

– Hvis jeg skulle levd livet om igjen, tror jeg at jeg ville valgt en annen vei, uttalte han i et intervju med avisen Dagen tidligere i år.

Jonas Alaska

Der gir han uttrykk for at han ønsker å kommunisere utenfor kirkebyggets vegger. Jobbe hardt for å skape kvalitetstekster med tilhørende kvalitetsmusikk, og at han tidligere fikk høre at man aldri skulle synge for å underholde, bare for å ære Gud.

– Vi kan få lov å underholde og glede mennesker her og nå uten en stram agenda. Gi mennesker en god opplevelse uten å pushe dem. Det jeg har i livet mitt, er historien min. Om en god Gud jeg har kontakt med hver dag. Jeg har noe å formidle. Men det er ikke det samme som å være evangelist. Jeg er en forteller. Jeg ønsker å fortelle historien min og lage gode låter, sier han engasjert i intervjuet med avisen Dagen.

Forrige måned starten han innspillingen til en ny CD, som skal gis ut i april. Den vil inneholde «historien om den bortkomne sønnen, om soldaten som stod ved Jesu kors, om den bittersøte opplevelsen da datteren flyttet ut og om en bror som døde 28 år gammel av kreft», som avisen Dagen uttrykker det.

– Som artist har jeg lyst til å lage sanger som berører mennesker, fremholder Aslaksen i intervjuet.

Fredag kveld står han på scenen i Storsalen. Vi gleder oss!