En livlig og spennende auksjon

 

Det ble en spennende auksjon under Blå Kors-markedet lørdag. Budene kom på løpende bånd og kommentarene satt løst.

Av Ivar Eidsaa

Planen var opprinnelig at auksjonen skulle foregå utendørs. Men da det begynte å regne noe før auksjonen skulle ta til klokken 14.00, ble auksjonen flyttet innendørs. Det la ingen demper på interessen, snarere tvert imot.

[su_slider source=”media: 2393,2392,2391,2390,2389″ title=”no”]

En lang rekke med flotte produkter stod og ventet. Stor turkajakk, en rekke sykler fra G. Nordbys, diamantring fra Diamanthuset, overnatting en hel weekend i den store suiten ved Clarion Ernst Hotell og malerier fra blant annet Per Ove Sødal, var bare noe av det som ble auksjonert bort, under dyktig og morsom ledelse av Torstein Elefsen og Terje Marcussen.

Budene kom, de, og til tider ble det veldig spennende. Bildene til Sødal gikk virkelig unna, særlig da det største bildet skulle auksjoneres. Vinneren fikk tilslutt tilslaget for 5.700 kroner.

Mange ønsket seg også turkajakken for to personer. Weekendoppholdet på suiten til hotellet ble auksjonert bort for en flott pris til slutt.

Kommentarene satt løst. Diamantringen var det mange som hadde forsøkt å vinne tidligere på dagen. Men ingen hadde klart å finne den rette tallkombinasjonen som gjorde at døren på safen gikk opp. Dermed ble ringen auksjonert bort.
Det var mange særlig menn som bød villig vekk, og blant publikum var det flere som spurte om det var noen som nå ville hjem for å fri til sin kjære. Diamantringen gikk til slutt for 4.500 kroner.

– Oppslutningen om hele Blå Kors-markedet har vært fantastisk, sier Torstein Elefsen som helt siden januar har arbeidet for å legge best mulig til rette for et godt marked og en solid gjennomføring.

– Vi er rørt og dypt takknemlige for den iveren mange har vist. Her er det flere bedrifter som ikke bare har gitt flotte produkter, men hvor også de ansatte har vært med og betjent bodene underveis, sier Camilla Rasch, leder av Posebyen Frivilligsentral som er mottakere av overskuddet fra markedet.

– Markedet gjør at vi blir i stand til å kunne hjelpe langt flere gjennom det arbeidet vi gjør. På vegne av oss alle vil jeg bare takke på det varmeste til alle dem som har bidradd på en så flott måte, sier Camilla Rasch.

Senest oppdatert: 12. mai 2015

Var dette nyttig?