Den store Blå Kors-familien

Blå Kors-familien er stor, ja, faktisk betydelig. Da administrasjonen i Kristiansand inviterte til sommerfest, var det rundt 200 som kom, noe som faktisk er en brøkdel av de mange som på en eller annen måte er med på å holde arbeidet i gang.

Og som en ekstra rosin i pølsen fikk hedersgjestene med en konsert med Sveinung Hølmebakk.

Av Ivar Eidsaa

[su_slider source=»media: 2509,2507,2508,2506,2505,2504,2503,2502,2501,2500,2499,2498,2497,2496,2495,2494,2493,2510″ limit=»30″ width=»400″ height=»200″ title=»no»]

– For en gjeng, utbrøt daglig leder ved Blå Kors Kristiansand, da han ønsket velkommen til sommerfesten.
Hagekroa ved Kristiansand Feriesenter på Dvergsnestangen var ganske så velfylt da festen startet. Der satt den ene frivillige medarbeideren etter den andre. Mange av dem som har sin lønnede arbeidsdag i Blå Kors Kristiansand var også representert.
Der var gjengen som inviterer til kompetirsdag å finne. Der satt snekker Tore som med hammer og sag har vært så delaktig i de mange oppussingsprosjektene som har funnet sted det siste året.

Itohan Moses er en av svært mange frivillige. Hun møter trofast dag etter dag, og bidrag med renhold og god stemning. En stor gjeng fra Mjåvann arbeidstreningssenter i Songdalen var med, fra denne arbeidsmarkedsbedriften som gjennom året gir et tilbud til flere hundre mennesker, samt ansatte ved Borgestadklinikken avdeling Loland. Etterverngruppa var også på plass med en flott gjeng av unge menn og kvinner som møtes hver uke for å dele liv.

Arbeidet som Blå Kors gjør er omfattende, tallene viser at bare Barnas Stasjon alene i fjor var i kontakt med over 2.500 personer. Tallene viser også at godt over 200 er engasjert i Blå Kors Kristiansand, og en god del flere er også med og yter en frivillig innsats.

– Uten dere ville vi aldri klart å nå de vi faktisk er i kontakt med, sa en takknemlig Solheim.
Med flott sommervær ble rammen rundt festen den aller beste, og det ble noe helt spesielt da Sveinung Hølmebakk, kjent for mange fra Nordic Tenors, satte seg bak mikrofonen til en nærmere to timers eksklusiv konsert, hvor han gang på gang dokumenterte flott stemmeprakt gjennom sangene som spente fra kjente og kjære viser og sanger, til egenskrevede tekster og melodier.
Hølmebakk er i disse dager ute med en ny plate, Hølmebakks femte i rekken. «Snart gryr en dag», er et album med sanger som betyr noe spesielt for ham.

– Jeg ønsket å gi ut en plate med materiale som jeg fremfører på egne konserter, med en kombinasjon av kjente sanger, til låter jeg har skrevet selv, sier Hølmebakk.
– Dette er sanger som har en helt spesiell plass i hjertet, legger han til.
Sangene og tekstene treffer. Under konserten på sommerfesten fikk vi blant annet høre sangen om hans egen far som ble syk, og som etter en tids sykeleie ble frisk.

Blå Kors Sommerfest er definitivt kommet for å bli, og vi ønsker alle tilbake sommeren 2016.