En ferietur som begeistret

Ferieturen som Barnas Stasjon i Kristiansand gjennomførte med i alt 83 deltakere, snakkes om med stor begeistring.

Av Ivar Eidsaa

– Det å kunne få et ferieopphold er bare så verdifullt for de det gjelder, familier, mødre og fedre med barn, sier Knut Are Jølstad ved Barnas Stasjon i Kristiansand.

[su_slider source=»media: 2549,2550,2551,2552,2553″ limit=»30″ width=»400″ height=»200″]

Den 15. juni reiste 75 mødre, fedre og barn, samt åtte ledere og frivillige til Skallerup Klit, små 30 minutters kjøring fra Hirtshals, til det som ble en flott ferie med mye solid innhold.

På forhånd hadde staben ved Barnas Stasjon sørget for at all bagasje ble plassert i to leide containere som Color Lines personell fikk om bord på Superspeed. Dermed var det bare å rusle om bord for deltakerne vel vitende om at bagasje, bilsete og kofferter ble tatt vel vare på.

Skattejakt og leker

– På vei nedover hadde personalet ved fergen sørget for at vi fikk et eget rom slik at vi fikk den plassen vi trengte. Med så mange barnefamilier på tur blir det jo en del barnevogner, barnestoler og annet som krever plass. All takk til Color Line for å ha tatt så vel hånd om oss, sier Jølstad.

Ved ankomst til Hirtshals ventet to busser som fraktet reisefølget til Skallerup Klit. Hele 18 hytter og feriehus var leid for anledningen, og da bagasje og alle pakkenelliker var vel på plass, var det tid for en god natt med søvn og hvile.

Dagen etter ble det arrangert leker på stranden om formiddagen, med en skattejakt og leker på gressplenen i tilknytning til feriesenter om ettermiddagen.

– Den ene ettermiddagen leide vi den store hallen ved Skallerup Klit hvor hallen var delt inn i flere stasjoner, så som ball i bøtte, bowling og svampkasting. Det var også en egen stasjon der dikt og limericks ble laget, skikkelig artig, smiler Jølstad.

Takker bidragsyterne

Det ble også tid til en bondegårdstur på onsdagen hvor barna fikk ri på ponni, dådyrene og geitene ble matet, og ungene fikk virkelig boltre seg.

– Det er oppmuntrende å se hvordan barna finner hverandre og nye vennskap innledes, og ikke minst er det fint å se at ferieturen betydde så mye for de voksne. Hadde det ikke vært for all den støtten vi har fått fra en rekke hold, ville vi aldri hatt anledning til å gjennomføre en slik ferietur. På vegne av oss alle vil jeg bare overbringe vår dypeste takk til alle som har bidradd og gjort denne turen mulig, sier Jølstad.

Støtten gjorde at det var dobbelt så mange deltakere med på årets tur sammenlignet med fjorårets.

Tall Ships Races

Det legges opp til en rekke gode aktiviteter fremover for de mange som Barnas Stasjon er i kontakt med. Den 26. juli har arrangøren av Tall Ships Races gitt en dag hvor familiene kan bli med på en skutedag og få en flott seilopplevelse i sørlandsk skjærgård.

Tidligere er det blitt arrangert tur til bondegården på Kjerlingland i Lillesand, en utflukt til Bystranda i Kristiansand.

Senest oppdatert: 6. juli 2015

Var dette nyttig?