BlåTorsdag collage

Blå Torsdag våres 2016: Headlinerne står i kø

BlåTorsdag collageJan Eggum og D`Sound er bare to av artistene som skal opptre på Blå Torsdag-scenen våren 2016.

Av Ivar Eidsaa

Ronnie Jacobsen, bookingsansvarlig for Blå Torsdag-konsertene, smilte bredt da han kunne presentere konsertprogrammet for våren 2016 på Blå Kors-scenen i Storsalen til Blå Kors Kristiansand.
– Vi har fått klaff på artister vi lenge har jobbet med, sier Jacobsen.
– Et par av artistene vi nå har fått positivt svar fra bruker samme agent som noen av de artistene som tidligere har gjestet Blå Torsdag-scenen. Vi får tro at det er de positive tilbakemeldingene fra disse som har gjort at det hele har tippet vår vei, smiler Jacobsen.
Flere av artistene har vært svært fornøyde etter å ha opptrådt hos Blå Kors Kristiansand. Da Monica Nordli og Steinar Albrigtsen gjester Blå Torsdag i november, var Nordli udelt positiv i sine tilbakemeldinger.

Hjertevarme

– Dette har bare vært en helt spesiell konsert for oss. Det sitter noe i veggene her. Jeg er svett på ryggen. Det er slik det skal være, sa Monica Nordli, før hun la til:
– Jeg tror veldig mye av den sjelen hos dem som arrangerer konserten, har hatt mye å si for at dette ble en så flott konsert for oss. Du kan nesten kjenne at det ligger i veggene. Steinar og jeg har spilt mange ganger på veldedighetskonserter. Da har det gjerne vært litt lunken både stemning og oppmøte. Her skjærer hjertevarmen igjennom, og det har vært veldig spesielt her nede. Vi har også tidligere opplevd noe av det samme på andre konserter, men aldri på denne måten før, la Monica Nordli til.

Nye scoop

Nå har Jacobsen gjort nye scoop. I februar har Jan Eggum takket ja til å komme. I mars entrer Asbjørn Ribe scenen. I april blir det nok en høydare når D`Sound inviterer til konsert, og vårprogrammet avsluttes med en konsert med Marthe Wulff og Erik Faber i mai.
Asbjørn Ribe er opprinnelig fra Birkeland, og har bodd i Oslo i over 20 år, og er en flott artist. Han skriver sine egne låter, synger på norsk, faktisk også på dialekt, og har jobbet hardt og målrettet over mange år. En sterk artist jeg tror mange vil sette pris på, sier Jacobsen.
– Marthe Wulff og Erik Faber har arbeidet sammen tidligere, og det blir en eksklusiv konsert for vårt vedkommende når de står på scenen i mai, sier Jacobsen.

Jan Eggum

At Jan Eggum, en av våre mest folkekjære artister har takket ja til å komme, sier sitt om hvilket ry Blå Torsdag-scenen har opparbeidet seg. Eggum er visesangeren og artisten som har vært aktiv helt siden 1975. Temaene i sangene hans er ofte kjærlighetssorg, ensomhet og tungsinn. Men han viser også ofte både samfunnskritiske og mer trivielle og morsomme sider av seg selv i sine sanger.

D`Sound

D’Sound er en norsk populærmusikalsk suksesshistorie! Med en rytmeseksjon med bakgrunn fra verdensledende Berklee College of Music, og en av landets beste låtskrivere og vokalister i spissen, er dette et band som alltid leverer.
Bandet har høstet svært mange lovord for sine album. Bandets musikalske kjærlighet til soul, funk, jazz og popmusikk med fengende refrenger kommer alltid til sin rett, det være seg på enten plate eller i konsertsalen.
D’Sound er yndlinger både blant kritikere og publikum: De har hele tre Spellemann-nominasjoner på merittlisten, hvorav en ble til seier i klassen beste popalbum, og de selger i bøtter og spann; tre av bandets album har solgt til gull, to til platina. I en periode da norsk popmusikk ikke hadde en særlig stor stjerne i utlandet, klarte dessuten D’Sound å oppnå betydelig suksess i Øst-Asia, samt en høy plassering på britiske hitlister.