Knut Reiersrud

Et sjeldent musikalsk høydepunkt

Konserten med Knut Reiersrud på Blå Torsdag-scenen ble et sjeldent musikalsk høydepunkt.

[su_slider source=»media: 3159,3158,3157,3156″ limit=»30″ target=»blank» width=»500″ height=»200″ autoplay=»4000″]

Av Ivar Eidsaa

Han viste til fulle hvilken allsidig musiker han er. Knut Reiersrud er en svært prisbelønt, norsk bluesgitarist og komponist, kjent fra en rekke samarbeidsprosjekter i ulike musikkgenre. Han har blant annet bidratt på rundt tre hundre plateinnspillinger i løpet av karrieren!

Bred musikalsk reise

Under torsdagens konsert tok han oss med på en bred musikalsk reise. Folketoner, Prøysenviser og usminket blues var bare litt av det vi fikk høre, alt krydret med muntre historier fra egen barndoms- og ungdomstid. Latteren satt løst da han fortalte om teltturen en sommer hvor kuer på sommerbeite i fjellet valgte å avlegge teltet som Reiersrud og reisefølget sov i.
Han fikk også stor applaus da han skulle spille et par låter med norske folketoner, toner som publikum på lokalet ofte danset til.
– Tempoet i noen av disse er høyt, og når herrene inviterer til dans, er det damene som snurres rundt og rundt, så fort at en kvinne etter en fremføring kunne fortelle at hun var blitt snurret så fort at hun hadde fått menstruasjonen tilbake!

Åtte konserter på en ukes tid

Reiersrud avholder en rekke konserter. Konsertprogrammet er svært hektisk. Han høstet stor applaus da kveldens konferansier, Ronnie Jakobsen, spurte hvordan konsertprogrammet hadde vært i uken forut før konserten på Blå Kors-scenen. Svaret kom promte: Horten, Berlin, Oslo, Boston, München, Larvik og Bryne!
I over halvannen time trollbandt han publikum. Hans egen versjon av «Lille Måltrost», med en springer, deretter en leik, før han elegant gikk over til å spille en instrumentalversjon av både «Vår Gud Han er så Fast en Borg», «Det Hev Ei Rose Sprunge», før han endte ut med en herlig versjon av «He’s Got The Whole World In His Hands», eller som Reiersrud sang den «She Got The Whole World In Her Hands», fikk vi høre.

En virtuos

Han dokumenterte flere ganger hvilken virtuos han er. Klangbildet var svært variert, og han beviste virkelig at han rett og slett er i en egen liga.
Han gav oss en fint innblikk i sin egen musikalske utvikling, og spilte et par-tre låter som med på å påvirke ham da han i ung alder satt på gutterommet hjemme i Plogveien på Manglerud i Oslo og hørte på BBC, svensk P4, Radio Luxembourg og NRK. Det ble blues og reggae. Det ble nok en springer og enda en leik, og slik holdt han på. Den ene klangfulle låten etter den andre.

Gitarauksjon

Det ble en veldig spesiell begivenhet i etterkant av konserten med Knut Reiersud. På forhånd hadde Alf Ørjan Flak, innehaveren av Gitarhuset.no, valgt å gi en gitar som kunne auksjoneres bort i forbindelse med konserten. Gitaren hadde en utsalgspris på hele 8.000 kroner! Publikum responderte og det kom mange bud. Gitaren ble til slutt solgt for 2.700 kroner.