Årets Tidgiver 2016: Hanna Karina Dugan

Fest for hele Blå Kors-familien

Det var latter og gledestårer, god stemning og mye flott musikk, og tett på to hundre inviterte gjester, da Blå Kors Kristiansand tirsdag kveld markerte at nok et halvt år i det godes tjeneste er gjennomført.

Av Ivar Eidsaa

[su_carousel source=”media: 3517,3518,3519,3510,3511,3514,3512,3515,3513,3520,3521,3522,3524,3525,3527,3528,3530,3534,3535,3532,3531″ limit=”21″ link=”lightbox” width=”400″ height=”200″ items=”4″ title=”no”]

Rammen kunne ikke vært bedre: Værgudene spilte på lag. Solen skinte. Mange av dem som av ulike årsaker har funnet et hjem i Blå Kors Kristiansand, enten fordi livet har vært så utfordrende at man har måttet ha noen å støtte seg til eller de mange som gir av sin tid for å hjelpe andre, satte hverandre stevne på Kristiansand Feriesenter på Dvergsnestangen.

Fortjent heder og ære

Som seg også hør og bør i Blå Kors-regi ble god mat ble servert før Camilla Rasch, leder av Posebyen Frivilligsentral, og markedssjef Henning Reme kunne gjøre ekstra stas på noen av dem som gir så mye av seg selv for at andre skal ha det bra.
– Han har viet hele livet til frivillig innsats i Blå Kors. Fra han var 14 år ble han leder av speiderarbeidet, noe han fortsatt holder på med. Yngve Andersson er Årets Stayer, kunne Reme fortelle.
Hovedpersonen selv kunne ikke entre scenen for å motta plaketten fordi, som det ble opplyst fra publikum: – Yngve er på speiderleir på Evje, hvor over 800 speidere har møttes til speiderleir!
Publikum responderte med lang og varm applaus.

Årets Comeback

– Det er mange eksempler i Blå Kors på mennesker som er kommet tilbake fra et vanskelig liv. Felles for dem er at de har vokst mye på kort tid. Personen som skal få prisen for Årets Comeback, tok Halvveiskurset og har flere ganger gitt uttrykk for at han gleder seg over å kunne gi en hånd til andre når de måtte trenge det, og selv erfare at han kan få en støttende hånd når han selv har behov for det, sa Camilla Rasch, i sin omtale av Roar Doksæter som altså får plaketten for Årets comeback.

Årets samarbeidspartner

– Det er mange som på ulike måter støtter Blå Kors Kristiansand. Når vi tar en telefon og spør om han kan stille med hjelp – eller fiskesuppe, er svaret alltid ja. Vi ønsker å gi en oppmerksomhet til Reidar Fredriksen fra Fiskeeksperten som Årets Samarbeidspartner, fremholdt Reme.
– I Blå Kors har vi over 400 tidgivere, mennesker som gir av sin tid. Vi skulle gjerne ha gitt en pris til dere alle, men vi ønsker å gi utmerkelsen Årets Tidgiver til Hanna Karina Dugan for hennes pågangsmot og gode “drive”, sa Rasch.

Årets medmenneske

– Prisen for Årets Medmenneske ønsker vi å gi til en person med et utrolig stort hjerte, hennes store varme og omsorg for mennesker fra alle samfunnslag og bakgrunn. Det er en grunn til at alle går til henne når livet butter imot. Kan Maria Jacobsen komme opp og motta prisen for Årets medmenneske, sa Henning Reme.
Og slik ble det, innen Anita Hernes og Tom Magnussen, med band entret scenen til en flott og god konsert, med mange gode evangeliske tekster, som på en så fin måte sier noe om hvilken himmel Jesus ønsker å skape i våre liv.

– Jeg er stolt!

– Jeg er stolt over å få lov til å arbeide i Blå Kors Kristiansand. Det er bare så flott å se hvilket verdifullt arbeid som legges ned, med Blå Kors Ferier som gir ferieopphold til hundrevis av familier som ellers ikke ville hatt mulighet til å kunne få en ferie, Barnas stasjon som årlig tar imot flerfoldige familier, til det store antallet som vi kan hjelpe i kampen om å bli rusfri. Blå Kors er Norges største aktør innen privat rusomsorg i Norge, og det gjør meg stolt. Det gjør meg også stolt at den nye chattetjenesten Snakk om Mobbing som startet opp i fjor høst, så langt har tatt imot over 7.000 barn og unge som mobbes, og hvor mange av dem aldri har fortalt andre hvor tøft de har det.

Takk for innsatsen dere legger ned, avsluttet leder av Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim.

Senest oppdatert: 5. juli 2016

Var dette nyttig?