‘- Dette må være tidenes konsert

Trampeklapp, sanger til ettertanke, vitser, latter, og dype sannheter. Vi fikk det meste da Halvdan Sivertsen og Håvar Langås Bendiksen gjestet Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand torsdag kveld.

Av Ivar Eidsaa

Halvdan Sivertsen bergtok publikum umiddelbart. Med historier som gjorde at lattermusklene var krampen nær flere ganger, og dype refleksjoner, gikk konserten som faktisk varte i en time og tre kvarter unna så det sang, bokstavelig talt.

Det ble allsang, det ble deltakelse og det ble mye til ettertanke. Ikke rart derfor at Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors Kristiansand avslutningsvis oppsummerte at «dette må være tidenes konsert i Blå Kors».

Gullkorn

Halvdan Sivertsen er herlig uformell, men du verden så mange gullkorn han formidlet.

– Dere gjør en fantastisk innsats. Dette er min hyllest til dere alle som jobber i Blå Kors, sa Sivertsen innen han og makker Håvar sang «Hver gang vi møtes».

Underveis ble det et spark og to mot «øvrigheita», både hjemme og der «over dammen».

Han kunne blant annet fortelle at Dagbladet sist år hadde en konkurranse gående for å kåre de 30 beste sangtekstene etter krigen.

– Av disse hadde jeg 16, skogglo Sivertsen.

Nordafor vårvise

– Jeg havnet som nummer tre, bak Jokke og Erik Bye, og er dermed den siste gjenlevende blant topp ti, sa han før han fremførte «Nordafor vårvise» som var sangteksten som ble kåret som den tredje beste etter krigen.

– Det er et paradoks at Norge selger våpen til utlandet. Det bør vi slutte med, sa Sivertsen og beskrev situasjonen i Nord Norge under siste verdenskrig, hvor Bodø var bombet sønder og sammen.

Substitutt

– På Skansen utenfor byen står de gamle antikvariske kanonene. Jeg håper våre moderne våpen kan bli like antikvariske, sa Sivertsen før han i påfølgende sang avsluttet med «og vi som trodde en gang våpen kunne gi oss fred».

Ellers ble det et spark til mange av dem som kjøper stor båt og som ikke har forutsetninger for å føre båten på sjøen, «hvor den store båten nærmest er et substitutt for noe de ellers måtte mangle hos seg selv», gliste han, før han sang «Mayday, mayday, mayday».

Sivertsen skuet også tilbake på sin lange karriere, hvor han 11 år gammel debuterte med eget band, The Jupiter Boys.

– Da gikk det ikke an å hete

Riff Kent

Halvdan Sivertsen, så jeg måtte ha et artistnavn, det ble Riff Kent, så da kunne jeg overfor damene presentere meg som Riff, og fulgte da opp med å spørre om de ville bli bedre Kent (kjent) med meg!

Sivertsen selv satte pris på konserten.

– Det er første gang jeg har vært i Blå Kors, og dette frister til gjentakelse. Det var morsomt, vi koste oss, og det var et meget flott publikum. Gøy også å få gjøre noe for Blå Kors. Dere driver et arbeid som er givende og meningsfylt for mange, og jeg er ydmyk i forhold til jobben dere gjør, sa Halvdan Sivertsen.

[su_slider source=»media: 5914,5913,5912,5911,5910,5909,5908,5907,5906,5905,5904,5903,5902,5901,5900″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]