Dag 7: Torfinn Karlsen

Torfinn Karlsen

 

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg gikk noen år siden av som pensjonist etter å ha vært elektromontør i flere år, og ønsket å bli med i et veldedig arbeid. Jeg prøvde litt forskjellig, og endte til slutt opp i Blå Kors.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg er besøksvenn for en person som bor i Posebyen. Og en på Gimlekollen, og prøver å besøke dem begge en gang i uken. Den ene av dem er rullestolbruker, og da er vi på trilletur i næromådet, og den andre er ikke så mobil, så vi sitter og har en flott prat rundt bordet.

Det fine er at det var familiene til disse to som tok kontakt med Blå Kors Kristiansand og spurte om Blå Kors kunne hjelpe til.

Ditt sivile liv:

Jeg er i dag pensjonist, men har likevel litt å gjøre. Jeg fungerer vel som en slags reservevaktmester for Spareskillingsbanken

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det gir svært mye tilbake å få være med og gjøre en innsats for andre, det å kjenne på hva det betyr å kunne gjøre noe for et annet menneske er virkelig verdifullt. Vi er en gjeng som holder på i besøkstjenesten, og vi får en fin og god oppfølging. Berit Junker som har ansvaret for dette, er flink og positiv og det betyr mye.

Din oppfordring til andre:

Kommer du til Blå Kors blir du så veldig godt tatt i mot. Man blir ikke kastet inn i oppgavene, gjennom en god samtale finner man ut hva som kan passe og hvor ofte man har anledning til å være med som Tidgiver. Her blir man virkelig fulgt opp og det å skulle ta turen innom Møteplassen på en helt vanlig dag, er alltid like fint. Kaffen står alltid klar, og er man der i lunchtider, så er det alltid mat å få.