Et fyrverkeri av en julekonsert

Det svingte da Blå Kors Kristiansand stod som verter da Odd René Andersen, Høvåg Storband og gospelkoret Exodus inviterte til julekonsert i Domkirken i Kristiansand. Det ble på alle måter et fyrverkeri av en konsert.

Av Ivar Eidsaa

Odd René Andersen bød på et variert og bredt spekter av julelåter, og dokumenterte til fulle hvorfor flere kaller ham Norges soulkonge. Høvåg Storband gav musikken den energien og innpakningen som Andersens flotte stemmer krever og fortjener.

– En herlig setting, oppsummerte Odd René Andersen etter konserten.

– Einar Wallen Mjaaland i Høvåg Storband ønsket at vi gjorde noe sammen. Prosessen endte ut med et samarbeid med Blå Kors Kristiansand og Exodus. Normalt opptrer jeg med eget band, men dette ble en fin opplevelse, du skal ikke se bort fra at noe slikt kan gjentas, smilte Andersen.

Det er noe med måten Andersen tolker de kjente og kjære julesangene på. De får på mange måter nytt liv, som da han startet med «Let it snow», og fortsatte med «St. Claus is coming to town».

– I 2016 bestemte jeg meg for å gi ut en soulplate, og fant at det krever mye av en hvit mann fra Fredrikstad å gjøre noe slikt, kunne Andersen fortelle et tallrikt publikum. Opptellingen etter konserten konkluderte med at tett på 700 publikummere hadde løst billett.

Og for å dokumentere hva dette resulterte i, fremførte han «When a man loves a woman», på en rett og slett fantastisk måte.

Han fortsette med å synge en duett sammen med Kristin Dahl, og de to klarte å gjøre «Baby, it`s cold outside» til en ny opplevelse.

Det ble mange sterke øyeblikk under konserten. Et av de absolutte høydepunktene kom da Odd René Andersen fremførte Sam Cooks «A change is gonna come», en sang som har vokst frem til å bli de sortes nasjonalsang i USA.

Et annet høydepunkt kom da Exodus entret scenen. Under dirigent Tom Jarle Istad Kristiansens ledelse har koret tatt mange skritt, og viste torsdag at de har klart å ta ytterligere nye.

Et tredje høydepunkt kom da Kristin Dahl fremførte «Nordnorsk julesalme», så vakkert, og med en flott innlevelse, med tilnærmet trampeklapp fra publikum som resultat. Da hadde Andersen forut fremført «O Holy Night», og den fremførelsen var rett og slett vakker og kraftfull.

Det svingte skikkelig da «Romjulsdrøm» av Alf Prøysen ble tolket i en soulversjon, utrolig stilig.

Konserten ble avsluttet med at en samlet kirke, band og artister, reiste seg og sang «Deilig er jorden» sammen.

[su_slider source=»media: 7313,7314,7315,7316,7317,7318,7319,7320,7321,7322,7323,7324,7325,7326″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]