Dag 22: Bernt Willy Pedersen

Bernt Willy Pedersen

Hvorfor ble du Tidgiver:

Det var via Oppfølgingstjenesten at jeg ble kjent med Blå Kors Kristiansand. Det var viktig å skulle ha noe meningsfylt å gjøre, og det har jeg fått hos Blå Kors.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

For to år siden ble jeg med i Sammen på sykkel som sykkelpilot. Hver tirsdag og torsdag er vi på sykkeltur med beboere ved omsorgssentrene Stener Heyerdal og Elvegaten. Tanken bak er å ta deltakerne som har nedsatt funksjonsevne og som har vanskeligheter med å komme seg ut med på sykkeltur i Kristiansand, og sikre at de får frisk luft og gode opplevelser.

På hver sykkeltur legger vi turen innom Tangen, Bystranda, Markens og andre sentrumsgater. På Fiskebrygga sponser Reinhartsen deltakerne med fiskekaker, noe som er et svært populært innslag på turen. Det er jo mye å se på, så vi bruker god tid.

Ditt sivile liv utenom Blå Kors:

Jeg jobber på Ansgarskolen som vaktmester.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det å se den gleden beboerne får ved å bli tatt med på tur, er fint. Det gir mye glede tilbake. Det er et tankekors at det ikke er så vanlig at beboerne tas med ut på tur. Det er meningsfylt å være med, og godt å bidra med å gjøre en frivillig innsats.

Din oppfordring til andre:

Vi er en åtte-ti sykkelpiloter, og skulle gjerne hatt med flere slik at enda flere kunne tas med på tur. Hvis flere hadde blitt med, kunne jo tilbudet blitt utvidet til også å omfatte enda flere av omsorgssentrene i Kristiansand.