Kristine Akselsen

En julekonsert vi vil huske lenge

Kristine Akselsen
Kristine Akselsen

Julekonserten som Kristine Akselsen, Per Øyvind Høiland, Robert Hellerslien og Siren Wilhelmsen holdt hos Blå Kors Kristiansand fredag ble virkelig av det minnerike slaget. Julens budskap ble formidlet på en ekte og nær måte, og rent musikalsk ble det også noen høydepunkter som vil leve med oss lenge.

Av Ivar Eidsaa

Julekonserten som Blå Kors Kristiansand inviterer til, er blitt et arrangement mange bare må få med seg før jul.

Kristine Akselsen, kjent for sin tid som vokalist i Oslo Gospel Choir og Siren Wilhelmsen har bidradd flere ganger, og nytt av året var at Robert Hellerslien og Per Øyvind Høiland, begge fra Songdalen, stod sammen med de dyktige kvinnelige solistene på scenen.

Formidlet budskapet

Og selve konserten ble en fin blanding av gamle, kjente og kjære julesanger, men også julesanger av langt nyere dato. Per Øyvind Høiland innledet konserten med «I en natt», og fortsatte med «Noel», julesangen som den flotte amerikanske artisten Lauren Daigle og Chris Tomlin har gjort så kjent. Sangene fremførte han meget bra, og han klarte også det som ikke alle makter, nemlig å formidle teksten på en så levende måte. Og for en stemme den mannen har!

Mange høydepunkter

Konserten hadde som nevnt mange høydepunkter. Musikalsk var det mange, mye takket være et band som under ledelse av kapellmester Oddvar Høgetveit som leverte svært høy kvalitet. Et annet kom med en fremføring av Siren Wilhelmsen:

«Gi oss en stjerne å feste øynene på
Gi oss et hjerte, ikke av vest eller øst
Gi oss et hjerte som favner all verden og grenseløst
Gi oss ennå å gråte over vårt mørke sted
Gi oss igjen å høre: Fred over jorden, fredag
Gi oss ennå å bryte opp som de vise menn
Gi oss i natt en stjerne, og gi oss å følge den».

Hun fortsatte så med å synge «Mitt hjerte alltid vanker», så følsomt og ekte som bare hun kan det.

Til ti i stil

Deretter fremførte Per Øyvind Høilands «Angels from the Realms of Glory», også det en forholdsvis ny julesang. Den var krevende å fremføre, men den satt virkelig som den skulle!

Duetten med Robert Hellerslien og Siren Wilhelmsen vil vi huske svært lenge. De to sang «The Prayer», akkurat slik Andrea Bochelli og Celine Dion gjorde det. Å fremføre sangen til til i stil og form og samtidig formidle budskapet i sangen slik de to klarte det, sier bare litt om de solide kvalitetene som Hellerslien og Wilhelmsen har som artister.

Robert Hellerslien hadde ytterligere to sanger som vi vil huske, først «Tenn lys» og ikke minst «O Holy Night».

Jeg har ofte koret på «O Holy Night», i kveld hadde jeg lyst til å synge den alene, sa en beskjeden Hellerslien etter konserten.

En åpen himmel over oss

For å si det slik, sangen satt som «ei kule». Da Kristine Akselsen avsluttet med «Silent Night», hadde julestemningen allerede kommet sigende, og vi satt med en følelse av å ha en åpen himmel over oss, om denne høytiden da Himmelen selv ble barn og tok bolig blant oss.

Så da kan julen bare komme!