Sandens-leder Christina Omland

Ensomt juletre – imponert over engasjementet

Sandens-leder Christina Omland
Sandens-leder Christina Omland

Mange ønsker å bidra slik at familier som har lite kan få mulighet til å kunne få en julegave til seg og sine. – Ensomt juletre har truffet en nerve i befolkningen, sier Kristofer Eastwood ved Clarion Ernst Hotel og Christina Omland, senterleder ved Sandens, som begge har plassert ut et «Ensomt juletre» og hvor publikum nærmest valfarter for å bidra.

Av Ivar Eidsaa

– I fjor ble det lagt ned over 1.200 pakker under treet som vi har plassert i resepsjonen ved hotellet. Pågangen i år har vært større, og medarbeidere fra Blå Kors Kristiansand har allerede vært innom flere ganger for å ta med pakkene som er blitt lagt under treet.

Går til mennesker som trenger det

– Alle som ønsker det kan være med å gi en gave til noen som ikke får så mange gaver til jul, sågar ikke får gaver i det hele tatt. Vi inviterer alle som ønsker det å kjøpe en gave, pakke den inn, merke gaven med hvem gaven passer til, kjønn og alder, og legge den under «Ensomt juletre». Alle gaver som kommer inn, blir gitt til mennesker til som virkelig trenger det, sier Kristofer Eastwood og Christina Omland.

Kristofer Eastwood ved Clarion Ernst Hotel
– Det er blitt en tradisjon for mange å komme innom for å legge ned en pakke under juletreet, sier Kristofer Eastwood ved Clarion Ernst Hotel.

En god samarbeidspartner

– Det å være med å gi av de godene vi har, til dem som har mindre, er på alle måter en god ting. Ved Clarion Ernst Hotel har vi en lang tradisjon helt siden 1858 med å ha fokus på historie og kulturendring. Så dette er et prosjekt som passer veldig godt for oss å være med på, sier Kristofer Eastwood, hotelldirektør ved Clarion Ernst Hotel.

– Blå Kors ferier og Barnas Stasjon er gode samarbeidspartnere i så måte. Blå Kors fremstår som en profesjonell organisasjon, og når svært mange gjennom det arbeidet som drives. Ved å samarbeide om Ensomt juletre, tar vi et bra samfunnsansvar sammen, og når ut til mange, sier Eastwood.

Samarbeid siden 2013

Comfort Hotel i Kristiansand som også er med i Choice-kjeden har sitt «ensomme juletre». Også i forhold til dette treet er engasjementet stort.

Clarion Ernst Hotel har samarbeidet med Blå Kors Kristiansand helt siden 2013. Han forteller mange familier har gjort det til en tradisjon å skulle komme innom med julegave.

– Alt fra mor og far som tar med barna, til besteforeldre som gjør det samme, for å legge ned en gave under treet. Det er da man ser hva det betyr å kunne gjøre noe for å glede andre, sier han.

900 julegaver i fjor

– I fjor fikk vi inn nærmere 900 julegaver, forteller Christina Omland. Det var rørende å se hvor mange som kom. Responsen var større enn vi regnet med, og det sier litt om hvilken nerve Blå Kors Kristiansand har truffet med å gjøre en innsats overfor dem som har lite, sier Omland.

Alle butikkene på Sandens kjøpesenter og i Kvadraturen bidrar aktivt inn til Ensomt juletre.

– Det er tredje året vi er med, og mange har virkelig tatt over seg at det er ikke alle som har like mye, og at man følgelig vil dele. Det er jo også en fin tradisjon å lære opp yngre generasjoner viktigheten av å være med å gi til dem som trenger det, sier Omland.

– Ensomt juletre engasjerer også sterkt blant butikkdriverne og de som jobber i en av dem, og tilbakemeldingene fra de 35 butikkene ved senteret var entydige: Dette må vi gjøre igjen, sier Omland.

Julegaver til Blå Kors ferier
Gode juleminner varer livet ut
Senest oppdatert: 12.01.2021