Cato Wiig, Pia Dolsvaag og Eirik Johan Bue

– Dette er den beste jobben å ha

– Matkassene skal vi i dag kjøre ut til en lang rekke familier over hele Agder. Dette er den beste jobben å ha.

Cato Wiig, Pia Dolsvaag og Eirik Johan Bue
Rundt 270 matkasser kjøres ut i dag, sier Cato Wiig, Pia Dolsvaag og Eirik Johan Bue

Av Ivar Eidsaa

Cato Wiig og resten av gjengen fra Blå Kors Kristiansand er tidlig i gang. Klokken er 08.15, og i lagerlokalene til Matvareexpressen har Pia Dolsvaag og Eirik Johan Bue allerede vært i gang en god stund med å gjøre klar de mange titalls matkassene som i løpet av dagen skal kjøres ut til familier som trenger en håndsrekning nå før jul.

Mange får

– Matkassene fra Matvareexpressen når langt, og det er rundt en 270 familier fra Froland i øst til Lyngdal og Farsund i vest som har fått disse, sier Cato Wiig.

– Gjengen fra Blå Kors har gjort en god jobb. De har brukt en ukes tid på å kjøre ut alle matkassene, sier Eirik Johan Bue som er salgsansvarlig for Matvareexpressen.

Det er mange familier som får en matkasse levert på døren før jul. Mange familier har bedt om hjelp, og hjelp har de fått.

Innholdet er matkassene er variert.

Flere hundre er alt kjørt ut

Markedssjef Henning Reme i Blå Kors Kristiansand forteller at det allerede er blitt kjørt ut flere hundre matkasser gjennom samarbeidet Blå Kors har med Matsentralen Sør.

– Men så har mange flere familier spurt om vi kan hjelpe, og det har vi fått til takket være samarbeidet med Matvareexpressen, sier Reme.

Variert innhold

Matvareexpressen er en grossisthandel på nett og leverer dagligvarer og storhusholdningsprodukter til bedrifter, kantiner, og barnehager i Agder og på Vestlandet.

– Vi leverer i dag til over 700 bedriftskunder på Sør- og Vestlandet, og ettersom vi har gode innkjøpsavtaler selv, kunne vi gi Blå Kors en god rabatt på innholdet i matkassene. Det har vært verdifullt for oss å kunne bidra inn mot det flotte arbeidet som Blå Kors gjør, sier Eirik Johan Bue.

Eirik Johan Bue

Innholdet i matkassene er stort og variert, fra brød, kaffe, druer og bananer, til pålegg, brus, saft og godteri til ungene, og annet kjesk til jul, så som kjøttdeig og middager.

– Vi møter mange blide ansikter når vi er rundt og leverer. Så sånn sett er dette den beste jobben å ha nå i dagene før jul, smiler Cato Wiig.

Senest oppdatert: 12.01.2021