– Det betyr all verden!

Godt fornøyd etter endt auksjon: Auksjonarius Runo Kvås, virksomhetsleder Benedikte Sofie Rom Abrahamsen, Lars Marcussen som styrte chat`en underveis, Arvid Solheim daglig leder for Blå Kors Kristiansand og Tom Jarle Istad Kristiansen som stod for de musikalske innslagene.

– Engasjementet og oppslutningen om Blå Kors-auksjonen betyr all verden. Det som kom inn går uavkortet til å gi et godt ettervernarbeid til mennesker som jobber for å bli rusfrie og etablere et rusfritt liv.

Av Ivar Eidsaa

Trond Furseth i Blå Kors Kristiansand var en svært takknemlig mann da Blå Kors-auksjonen var over lørdag. 

På grunn av coronapandemien ble den årvisse Blå Kors-auksjonen gjennomført digitalt. Selv om auksjonen ble gjennomført i et pandemivennlig format, har en lang rekke aktører stilt velvillig opp.

Mange som skal takkes

– På en dag som denne er det mange som skal takkes. Næringsliv og bedrifter har virkelig bidradd med en lang rekke produkter som vi kunne auksjonere ut. Publikum har respondert og lagt inn bud på produktene. Det var mange som var med og bød på produktene som ble auksjonert bort i dag, og en lang rekke tidgivere (frivillige) har stilt opp både foran og bak kameraene, opplyser Trond Furseth.

Auksjonarius Runo Kvås i gang med liveauksjonen.

Over 100 bedrifter har bidradd

– Takket være produktbidrag fra over 100 lokale bedrifter kunne vi tilby et spennende og bredt produktsortiment. Det varmer å se den velviljen vi er blitt møtt med underveis, sier Furseth.

Han har selv erfart hva et godt ettervernarbeid betyr i praksis.

– I dag lever jeg et trygt og god liv, med fast jobb, familie og gode venner rundt meg. For syv år siden var livet mitt preget av rus og kriminalitet. Etter endt rusbehandling i 2014 fikk jeg mulighet til å involvere meg i arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand. Mitt etterverntilbud innebar at jeg fikk oppleve både mestring og mening gjennom Posebyen Frivilligsentral, med tilgang på et godt nettverk, sosiale aktiviteter og de trygge rammene jeg trengte for å finne veien tilbake til et normalt og rusfritt liv, sier han.

Godt over 200.000 kroner

– Summa summarum er det kommet inn godt over 200.000 kroner. Midlene vil vi bruke på ettervernarbeidet. Om vi forsterker det arbeidet vi allerede driver, eller etablerer helt nye tilbud, er noe vi må komme tilbake til, sier Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors-arbeidet i Kristiansand.

Et av mange høydepunkter under sendingen som ble livestreamet, var besøket av Kristiansands varaordfører Erik Rostoft.

Varaordfører Erik Rostoft overrekker en gavesjekk fra Kristiansand kommune til Arvid Solheim.

– Kristiansand kommune ønsker å gi en gave som et håndslag til det gode og betydningsfulle arbeider dere gjør og som når så mange, sa Rostoft, som på direkten kunne overrekke Arvid Solheim en gavesjekk på 5.000 kroner.

– Tusen takk for den gode støtten. Dere skal vite at gaven kommer veldig godt med, sa Solheim.

– Summa summarum kom det inn godt over 200.000 kroner, sier Arvid Solheim.’