Utkjøring av oppmuntringspakker

Deler ut hundrevis av oppmuntringspakker

– Hei, vi er fra Blå Kors og vil gi deg denne «oppmuntringspakken».
Kyrre Rydsaa Melbø og Tor Einar Usland fra Blå Kors Kristiansand har ringt på nok en dør hos en familie som trenger en oppmuntring inn mot sommeren.

Av Ivar Eidsaa

– I dag skal vi dele ut flere hundre oppmuntringspakker, fortelle Arve Hjalmar Bjerke.

– Det er mange foreldre som av ulike grunner ikke har mulighet til å gjennomføre så mange aktiviteter for seg og barna. Pakkene er håndsrekning til disse, fremholder Bjerke.

Fredag morgen har flere medarbeidere og Tidgivere (frivillige) i Blå Kors Kristiansand møtt frem utenfor lokalene til Blå Kors Kristiansand i Gyldenløvesgate. I lokalene til Barnas Stasjon er flere hundre poser blitt gjort klare. Innholdet i posene varierer etter hvem mottakerne er. Noen av posene skal til familier med barn opp til tre år, og andre til familier med barn i aldersgruppen 3-17 år.

Nødvendige instruksjoner blir gitt innen gjengen henter posene som skal deles ut i det området hvert av kjørelagene har fått ansvaret for.

Flere hundre poser tilsammen

– Vi deler ut til mottakere over hele Kristiansand. Vi to har fått ansvaret for å dele ut til familier i Søgne og Greipstad, forklarer Kyrre Rydsaa Melbø og Tor Einar Usland.

Mottakerne er brukere av Barnas Stasjon, som er representert med avdelinger i både Kristiansand, Lister og Lindesnes. Arve Hjalmar Bjerke forteller at alt i alt skal flere hundre poser deles ut.

– Dette er mulig takket være stor giverglede hos drivere og ansatte i bedrifter og butikker. Fra en butikk har vi fått en rekke ulike spill. Andre har gitt kjeks og annet sommergodt. Noen har gitt gavekort til de aktivitetene de tilbyr, sier Bjerke som på det varmeste takker alle som har bidradd.

Stort sosialt hjerte

Gavepose
Oppmuntringspakken er overrakt. Gleden er stor hos mottaker

– Dette viser at mange har et stort sosialt hjerte og ønsker å gjøre sitt for å gi en hjelp til dem som virkelig trenger det.

Gleden er stor hos den unge familien som Kyrre Rydsaa Melbø og Tor Einar Usland leverer til.

– Vi har ikke så god råd, og dermed få muligheter til å gjøre aktiviteter sammen. Denne posen er en fin håndsrekning og betyr mye for oss, forteller familien.

– Vi har vært brukere hos Barnas Stasjon i en tid, og har fått god støtte, hjelp og oppfølging. For oss som ikke har så mye familie lokalt, betyr det mye å få være en del av Barnas Stasjon-familien, forteller de.