Mihitu Sium, Robel Habtu og Samuel Solomon Mestun

Har pakket over 12.000 sekker med ved

Det er gøy å holde på. Latteren sitter løst hos Mihitu Sium, Robel Habtu og Samuel Solomon Mestun. De siste ukene har de tre pakker over 12.000 sekker med ved for Blå Kors Kristiansand. Nå starter salget.

Av Ivar Eidsaa

De tre driftige arbeidskarene har virkelig stått på denne sommeren. I forbindelse med at Blå Kors Kristiansand nå skal starte opp med vedsalg over hele Sørlandet, har de tre jobbet utrettelig med å pakke vedsekker i lageret til Blå Kors Kristiansand i Ægirs vei på Lund.

Vi har pakket flest 40 liters vedsekker, og har også større sekker på 1.500 liter for de som ønsker større leveranser, forklarer Steffen Ratsack som har vært arbeidsleder for det hele.

De forteller videre at semitrailere gjennom sommeren har kommet innom jevnlig med kontainere med ved.

De har virkelig stått på, sier en imponert Pål Usterud og Arve Bjerke, henholdsvis salgskoordinator og prosjektleder hos Blå Kors Kristiansand.

Salskoordinator Pål Usterud og prosjektleder Arve Bjerke i Blå Kors Kriastiansand
Salskoordinator Pål Usterud og prosjektleder Arve Bjerke i Blå Kors Kriastiansand

Hundre prosent av overskuddet fra salget går til vårt lokale arbeid blant de som trenger det mest, og gjør at Blå Kors på Sørlandet kan gi et tilbud til enda flere som trenger det.

Arve Bjerke, prosjektleder Blå Kors Kristiansand

Miljøvennlig og kortreist kvalitetsved

12000 sekker med ved
Veden er pakket og klar for å varme sørlandske hus og hytter til vinteren.

Vi starter nå opp med salg av ved til private både i Arendal, Kristiansand, Lindesnes og Lister. På Hovden samarbeider vi med Otralaft om distribusjonen.

Veden leveres av Trekraft AS og kommer fra våre lokale skoger i Agder og Telemark, sier Usterud.

Han forklarer videre at produksjonen har et klart miljøaspekt. I dag er det mange aktører, kjeder og butikker som selger importert ved fra utlandet. Omfanget er stort, det importeres ca fem millioner 40-literssekker hver sesong.

Blå Kors-veden vi selger er kortreist og miljøvennlig, sier han.

Levering på døra

Vi er midt i prosessen med å etablere en omfattende distribusjonsordning, siden vi tilbyr hjemlevering for dem som ønsker, sier Bjerke.

Vi selger nydelig bjørkeved som gir optimal forbrenning, det vil si at veden har veldig lav fuktighetsgrad og godt innenfor standardverdiene. De som kjøper veden vil kunne få den levert på døren eller rett i garasjen, forklarer Arve Bjerke.

Utover de 12.000 sekkene som nå er blitt pakket, har vi ytterligere 80 store sekker på 1.500 liter stående på Tønnesland i Bjelland, noe som gjør at vi også kan distribuere ut derfra, i tillegg fra eget laget på Lund i Kristiansand.

Det beste er jo at vi tilbyr levering på døren, en slipper å handle, bære og rengjøre bilen, eller skaffe tilhenger for å få veden hjem, fremholder Bjerke videre.