Steffen Hodne, virksomhetVi har et flott gaming-rom med 16 spillstasjoner. Har kan du komme på drop-in eller booke som gruppe og spille med dine venner.sleder for Blå Kors Vision Aktivitetspark

Blå Kors Vision Aktivitetspark åpner gamingsenter

Den 16. oktober sparker vi i gang. Da åpner vi gamingsenter i Blå Kors Vision Aktivitetspark.

Av Ivar Eidsaa

– Vi har lokalene som skal til for å kunne starte opp noe nytt og fresht. Gamingmiljøet på Sørlandet og i Kristiansand er stort, og mange av brukerne våre gamer fast. Vi tilbyr et godt spillmiljø i trygge og gode omgivelser, sier Steffen Hodne, virksomhetsleder for Vision Aktivitetspark, drevet av Blå Kors Kristiansand.

En trygg møteplass

– Vi mener det er viktig å ha en plass hvor gamerne kan møtes fysisk og være sammen. Samtidig vet vi at mange som ønsker å game ikke har råd til utstyret som skal til, eller som har gammelt utstyr, og sier Hodne.

– I dag gamer alle, både unge og voksne, så en god og trygg møteplass med trygge voksenkontakter er viktig også for disse, legger han til.

Et gamingsenter vil nå bredt til veldig, veldig mange, og det er et kjempebehov for et slikt senter som både kan gi barn og unge et godt tilbud. Samtidig vil vi ivareta foreldres informasjonsbehov.

Samarbeid

Noen av tilbudene Vision Aktivitetspark ønsker å tilby knyttet til gamingsenteret er opplæring i spill-etikk, hva som er bra og mindre bra dersom det bærer galt av sted, informasjon og foredrag for foreldre om hva gaming er, samt andre arrangementer.

Vision Aktivitetspark har vært dialog med Universitetet i Agder som har et eget E-sport studie. Ønsket er å involvere personell og studenter som kan bidra på ulike måter.

Har mange gamere allerede

Vision Aktivitetspark har i dag sitt eget gaminglag; Rocketdeer BK Vision. De biter godt fra seg i Telia-ligaens 2. divisjon.

Det er et fullt utstyrt gamingrom som nå står klart. Spill-PCer er på plass, og det er følgelig et kvalitets gaming-rom som åpner i mesaninen i 2. etasje hos Vision Aktivitetspark.

– Dette gir oss ytterligere gode arenaer hvor barn og unge kan invitere til bursdagsselskap og sammenkomster i gaming-loungen, og vi kan ha spillkvelder og aktiviteter for spillentusiaster i alle aldre. Vi vil også arrangere ungdomskvelder der man kan ta i bruk det utstyret som står til disposisjon, sier Hodne.

Kapasiteten er god – gamingstasjoner er kommet på plass.

Mange brukere

Det krever en del å investere i utstyr for å skulle etablere et kvalitets gamingsenter. Blå Kors Kristiansand har søkt og fått midler fra Bufdir til å realisere prosjektet.

Vision Aktivitetspark har rundt en 30-40 daglige brukere i tråd med de gjeldende smittevernreglene, samt en 150-200 ukentlige brukere i parkourhallen som ligger vegg i vegg med skateparken.