Blå Torsdag Venke Knutson

Blå Torsdag-konsertene tilbake: Venke Knutson på scenen 14. oktober

Endelig er vi i gang igjen. Torsdag 14. oktober kan vi igjen invitere til Blå Torsdag-konsert, når Venke Knutson entrer scenen i Storsalen i Gyldenløvesgate. Det sier Wenche Tønnessen i Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

– Som mye annet ble også Blå Torsdag-konsertene satt på vent da regjeringen og smittevernmyndighetene stengte ned Norge i mars i fjor. Nå starter vi opp igjen. Konserten med Venke Knutson er starten, så jobber vi nå med å booke artister til flere konserter i år, sier Tønnessen.

Venke Knutson selv er godt fornøyd med kunne komme i gang.

Skravlekopp

Det har vært stille på konsertfronten under pandemien, sier Knutson, som har brukt tiden under nedstengingen til både å skrive ny musikk, og ikke minst å videreutvikle prosjektet Skravlekoppen som hun har startet opp sammen med kollegaen Ingrid Remvik Leirvik.

Skravlekoppen er et prosjekt under selskapet Mappeløs som eies og drives av oss to. Mappeløs er et ideelt foretak som jobber med bevisstgjøring, inkludering og holdningsendring i samfunnet, og med Skravlekoppen som et prosjekt i den forbindelse.

– Målsettingen med Skravlekoppen er å skape lett tilgjengelige møteplasser, øke bevisstheten rundt hvordan vi møter hverandre og sammen forebygge og redusere ensomhet i samfunnet, sier Knutson.
Ifølge ensomhetsbarometeret og tall fra folkehelseinstituttet føler én av fire på ensomhet eller ønsker mer kontakt med andre. Dette gjelder eldre, voksne, studenter og barn.

Skravlekoppen er ikke bare en fin kopp, men også en folkebevegelse for å gjøre oss mer tilgjengelige for hverandre, for å skape flere menneskemøter, et signal og en invitasjon til å sitte ved samme bord, en påminner om å ta en telefon eller sende en ekstra melding, en oppfordring til å invitere med på turer og treff.

– Skravlekoppen er rett og slett ment å være Norges første folkebevegelse mot ensomhet, sier Venke Knutson.

Blå Kors-konsert i Vanse kirke

Lloyd Tryland
Prest i Lista menighet, Lloyd Tryland

Den første konserten Venke Knutson skal gjennomføre nå som de strenge smittevernreglene er blitt opphevet, finner sted i Vanse kirke onsdag 13. oktober.

Konserten er et samarbeid mellom Vanse menighet og Blå Kors Kristiansand, sier prest Lloyd Tryland.
Tryland har samarbeidet tett med Blå Kors Kristiansand videre, blant annet fra den tiden han var daglig leder ved Kristiansand Feriesenter på Dvergsnestangen.

– Vi håper flere Blå Torsdag-artister vil legge turen om Vanse, sier Lloyd Tryland.

– Menigheten arbeider godt med å nå ut til flere, og vi skal gjennomføre både et Prestegårdsmarked, et After school-tilbud for 7. klassingene på Vanse, har et fullbooket swingkurs på gang, og skal også ha et Dinnerparty på prestegården som det første i sitt slag. Det hele er et uttrykk for at vi er «på pucken» og klar for at samfunnet nå normaliseres, sier Lloyd Tryland.