Julemarked skilt

Et julemarked for hele familien

Salgsboder med kvalitetstøy til en rimelig penge, leker og aktiviteter for barna, loddsalg og en egen konsert; lørdag 4. desember fra kl 11:00-16:00 arrangerer Blå Kors Kristiansand sitt tradisjonelle julemarked.

Av Ivar Eidsaa

– Dette er et julemarked for hele byen som favner bredt og hvor alle skal kjenne seg godt velkommen, sier Benedikte Sofie Rom Abrahamsen som er prosjektleder for arrangementer i Blå Kors Kristiansand.

Det er hele Blå Kors Kristiansand som i år arrangerer dette tradisjonsmarkedet som har utviklet seg til å bli veldig godt besøk. Tidligere har Blå Kors barnas stasjon stått som arrangør.

Mange stands

- Vi har fått mange gaver fra butikker og bedrifter, og det er dette som skal auksjoneres bort under den store auksjonen, sier Trond Furseth.
– Vi har fått mange gaver fra butikker og bedrifter, og det er dette som skal auksjoneres bort under den store auksjonen, sier Trond Furseth.

Det betyr at flere av virksomhetene trekkes med. Blå Kors Ung skal ha en egen aktivitetsstand. Blå Kors Arbeid og Inkludering kommer for å selge produktene som virksomheten produserer i egne lokaler på Mjåvann industriområde. Vedsentralen blir også representert for å selge og promotere den store satsingen som i år er blitt gjort for å selge ved til publikum.

Blå Kors Posebyen Frivilligsentral har hovedansvaret for gjennomføringen under årets julemarked, og mange Tidgivere (frivillige) blir selvsagt med, alt for å skape en god og trygg ramme om markedet for både barn og voksne.

Auksjon og basar

– Det blir godt over 20 Tidgivere som er med, og ekstra hyggelig er det jo at deltakere fra CVidere-prosjektet hvor ungdom gjennom Blå Kors har fått jobb i en bedrift, blir med, sier Rom Abrahamsen.

– Det blir salgsboder og salg av mat, og en egen konsert med Siren Wilhelmsen og Ronnie Jacobsen.

– I god julemarkeds ånd blir det også auksjon og basar. Det blir rett og slett et tradisjonelt blåmarked, men da i en juleversjon, så det blir full rulle. Blå Kors Ung skal ha aktiviteter, og hvem vet, kanskje dukker også nissen opp, smiler Rom Abrahamsen.

Kanskje kommer julenissen.
Kanskje kommer julenissen.

Egne klesboder

I Stallen som ligger vegg i vegg med Storsalen blir det klesboder, hvor man kan fylle en bærepose med tøy for en svært rimelig penge. Dette er nytt tøy som Blå Kors Kristiansand har fått av flere ulike aktører, så det blir tøy fra blant annet Brandsdal og Bølger.

Gjengen fra fundraisingteamet har fått mange gaver fra butikker og bedrifter, og det er dette som skal auksjoneres bort under den store auksjonen, og i tradisjonen tro blir det Runo Kvås som også i år blir auksjonarius.

– Vi ønsker å legge til rette slik at alle som ønsker det kan få mulighet til å komme, og alt som blir å finne i salgsbodene er priset slik at alle som ønsker det kan delta i typisk god Blå Kors-ånd, legger hun til.

Sykkelpilotene som i sommerhalvåret tar med beboere fra byens syke- og omsorgssentre, står parat til å sykle dem som måtte trenge det, ned til Gyldenløvesgate hvor julemarkedet blir arrangert.