Julie Lie Beckmann, Henriette Ruud Nilsen, Wenche Tønnessen og Cecilie Weiby

Gir store mengder nytt tøy til Blå Kors Kristiansand

– Det er bare en ufattelig flott gave og kommer svært mange barnefamilier til gode. Det sa Anne-Randi Hanssen, virksomhetsleder for Blå Kors barnas stasjon i Kristiansand da Julie Lie Beckmann og Henriette Ruud Nilsen fra Gullkorn Design banket på døren og ville overrekke en enorm pall med barneklær.

Av Ivar Eidsaa

– Vi har ryddet på lageret og da er det jo gøy å kunne gi det til noen som trenger det, sier Julie Lie Beckmann.
Gullkorn Design, som er barnetøykonseptet til morselskapet Norwegian Concept, har i flere sammenhenger stilt opp for Blå Kors i Kristiansand med velvillige gaver.

– Vi har fulgt arbeidet som Blå Kors gjør her i byen med stor interesse, og fant det helt naturlig å kunne bidra når vi hadde muligheten til det, sier Lie Beckmann.

Julie Lie Beckmann og Henriette Ruud Nilsen Fra Gullkorn Design.
Julie Lie Beckmann og Henriette Ruud Nilsen Fra Gullkorn Design.

Barnetøy 0-10 år

Med seg på turen hadde de en enorm pall med barnetøy i størrelser fra 0-10 år. Kassene er fylt med alt fra godt og varmt vintertøy, til hverdagsantrekk og pentøy.

– Det er ikke alle som har mulighet til å kunne kjøpe nytt tøy til sine egne barn, så når vi nå hadde mulighet til det, skal vi selvsagt gjøre vårt for å bidra inn mot de som trenger det, fortsetter hun.
Anne-Randi Hanssen forteller at da hun informerte sin egen stab om klesgaven, stod jubelen i taket.

Kommer mange til gode

– Det er bare så flott. Tøyet vil komme mange til gode. Noe pakker vi inn som julegave til våre brukerfamilier. Resten går til de familiene som har behov for godt vintertøy her og nå, sier Hanssen.

– Det er veldig meningsfylt å kunne være med å gi på denne måten, sier Henriette Ruud Nilsen.

– For mange familier er det svært tøft å skulle klare å kjøpe vintertøy til sine egne barn, og har man to-tre barn er alternativet for flere at de ikke kan klare å kjøpe dette, legger hun til.
Tøyet skal gå til brukerne av Barnas Stasjon både i Kristiansand, Lindesnes og Lister, og til deltakere i andre tilbud som Blå Kors driver i Kristiansand, og som har barn.

– Vi samarbeider også med barnevernet og Nye Mønstre – Trygg oppvekst, som også vil få tøy til å gi til de familiene de er i kontakt med. Det er så viktig også å kunne dele med andre når vi får muligheten til det. I år har vi hatt kontakt med 650 brukere totalt, hvorav rundt 400 av disse er barn. Takket være dere, kan vi hjelpe mange, sier Anne-Randi Hanssen.