Gaver til Blå Kors barnas stasjon Lindesnes

En enorm giverglede fra hele Mandal

– Det har vært en førjulstid med mange sterke inntrykk. Vi er blitt møtt med en giverglede som har vært enorm stor, og gjør at vi kan hjelpe et stort antall familier. Tusen takk til alle som har bidradd.

Julie Thorstensen Mosby som er avdelingsleder ved Blå Kors barnas stasjon Lindesnes sier mange har ønsket å hjelpe.

– Det er mange varme hjerter der ute, mennesker som ønsker å hjelpe, sier Thorstensen Mosby.

Svært mange har bidratt

Desember er en tid som for mange kan kjennes litt ekstra vanskelig, på mange måter.

Dette er det så enormt mange i lokalsamfunnet som har ønsket være med å bidra inn mot. Det har vært utrolig mange som har kommet innom med gaver oss, både pengegaver, gavekort, leker, klær og masse utstyr. Dette setter vi så enormt pris på. Gavene vi har fått, utgjør en stor forskjell for familiene som vi kan hjelpe, sier hun.

Julestemning på Blå Kors barnas stasjon Llindesnes
Julestemning på Blå Kors barnas stasjon Lindesnes

Cemo har bidratt inn med utrolige mengder med adventskos, som sjokolade, kaffe og de flotteste adventskalendere, som Blå Kors barnas stasjon Lindesnes har kunnet dele ut til mange familier inn nå mot jul.

Billetter til Buen Kulturhus

Håp har gitt flere familier muligheten til å få dra på familieforestilling på Buen Kulturhus – til stor glede for store og små.

Forestilling på Buen

Clas Ohlson Mandal har lyst opp hele bygningen hvor Blå Kors barnas stasjon Lindesnes holder til, med belysning.

– Det gjorde at vi kunne holde en folkefest for hele byen med en egen julestemningskveld hvor vi tente alle lysene. Lysene har gitt oss og veldig mange fine stunder nede på stasjonen, for lys varmer, sier Thorstensen Mosby.

Sissel Svanøe fra Clas Ohlson og Julie Thorstensen Mosby.
Sissel Svanøe fra Clas Ohlson og Julie Thorstensen Mosby.

Egen barnedag i butikken

Clas Ohlson har også hatt et juletre utenfor butikken, hvor mange har kommet med masse gaver til barna.

– Sport1 Mandal har kommet med masse ullklær og sko, slik at vi har kunne gi ut klær til veldig mange barn, samt fått gitt flere barn en fantastisk dag nede i butikken. Det har vært spesielt å se hvor mye dette har gledet barna, sier hun.

Gav mange gavekort

Da innehaveren av Kjøbmannsgården Hotell hørte vi ønsket å holde julebordet for 80 personer i restauranten, fikk han med sine leverandører og ønsket gi dette som gave til oss! Man kan jo bare tenke seg hva det ville bety for alle som var invitert som gjester.

– Når nye restriksjoner kom og vi med meget tungt hjerte måtte avlyse, sa lederen ved hotellet at da ønsker de gi hver familie et gavekort slik at familiene kan komme ned når de ønsker, til dekket bord med julemiddag og dessert, sier Thorstensen Mosby.

Lindesnes Grunneier og Fiskeforening har hatt juletre med pakkeinnsamling til Barnas Stasjon på veien opp til Skibmannsheia. Her kom det inn ufattelig mange julegaver som nå går til mange barn, som virkelig trenger det.

Deler gavene med andre

Extra Øverbyen har hatt handlekurv stående i butikken, hvor kundene har kunnet kjøpe en ekstra vare å legge i kurven, og som da har kunnet glede mange denne julen.

Det er kommet inn hundrevis av gaver fra disse trærne. Det er også mange som har kommet og levert gaver på døren. Dette gjør at vi har kunnet hjelpe hundrevis av barn takket være det som er blitt gitt. Vi har hatt et samarbeid med både Barnevern Sør og Nye Mønstre, som innebærer at flere av gavene er gått til familier som disse har kontakt med. Begeistringen har vært stor, da de har fått mulighet til å kunne gi julegaver til barna og familiene som disse har kontakt med.

Juletre med gaver

Mange pengegaver

Det er mange flere som også har bidratt. Veidekke Entreprenør AS Mandal har bidratt med hele 10.000 kroner, og Frimurerlogen Mandal med 5.000 kroner.

– Det er bare helt fantastisk. Dette er penger som kommer utrolig godt med i vårt arbeid med familier og barn, fortsetter hun.

Mange sterke øyeblikk

– Så igjen til dere ALLE sammen – TUSEN, TUSEN TAKK for alt som dere har bidratt med – alle som en. Det varmer å se hvor mange som ønsker være med å gi og bidra slik at flest mulig skal få en fin juletid. Inntrykkene nå i førjulstiden har vært mange, og sterke. Det å se hva det betyr for familiene å bli møtt med en så stor og ekte giverglede, har vært noe helt spesielt, sier Thorstensen Mosby.

På vegne av alle oss på Blå Kors barnas stasjon Lindesnes, ønsker vi alle sammen en riktig god og fredfylt jul. Så ser vi frem mot 2022, hvor vi skal være mer sammen og med videre samarbeid med dere alle!