Sang- og dansegruppa Stjernebarna hadde oppvisning

Et BlåMarked av godt gammelt merke

– Endelig, dette har vi ventet lenge på, smiler daglig leder Arvid Solheim, når han står og ser ut over de mange som tok turen da Blå Kors Kristiansand lørdag inviterte til BlåMarked. For lørdagens arrangement ble et marked av godt gammelt merke, med mye aktivitet, svært mange besøkende, liv og røre.

Av Ivar Eidsaa

Blåmarked 14. mai i Blå Kors
Ansiktsmaling var en av aktivitetene på Blåmarked

– Det at BlåMarkedet er i gang igjen betyr mye. Du ser at gleden bare strømmer når man ser iveren til barna, hvor mange familier som kommer, engasjementet under auksjonen, og med en rekke aktiviteter for barna. Bare til fiskedammen var det en periode så lang kø av barn som ville være med, at køen stod helt ut til Skippergaten, ler Solheim.

– Det er bare fantastisk å være i gang. Nå har vi vært isolert i tre år. Forrige gang vi hadde BlåMarked, var i 2019. Markedet er så viktig for oss i Blå Kors. BlåMarked er en av de viktigste dagene i året, i tillegg til Helaften som vi gjennomfører før jul og hvor personer som har vært eller er i rus, blir invitert. For oss er dette de to store festdagene i løpet av året, sier Solheim.

– Så dette er en skikkelig restart for livet, uten corona, legger han til.

– Jeg vet ikke hvor mange nasjonaliteter som er her i dag, men det er mange. Det er det fine med Blå Kors Kristiansand, det er for alle – og i sentrum står et menneske, sier Solheim.

– Her skapes det gode minner og gode opplevelser for både store og små, legger han til.

Øy by Blå Kors var tilstede med egen salgsstand
Øy by Blå Kors var tilstede med egen salgsstand

I løpet av markedet var et par tusen personer innom, på en dag som også betyr mye for Blå Kors-arbeidet.

– I tillegg til at dette er en festdag for store og små, så er det en dag som også gir oss gode inntekter gjennom det som kommer inn via auksjonen, penger som vi skal bruke i rusomsorgsarbeidet vi driver i Agder.

Allerede da markedet startet, strømmet gjestene på. I Skippergaten var en egen skaterampe kommet på plass hvor alle som ønsket det, kunne prøve seg. Citytrain stilte med bytoget og kjørte villig vekk på turer gjennom sentrum.

Citytrain Blåmarked 14. mai i Blå Kors
Citytrain var med Blåmarked 14. mai i Blå Kors

I kjelleren gikk det lassevis med vafler – og kaker. Kaffetrakterne putret og gikk gjennom hele dagen. I Storsalen var det rigget til auksjon, med en lang rekke flotte produkter som butikker og næringsliv hadde donert; scooter, flatskjerm, industriverktøy, en lang rekke gavekort, griller, bålpanne, utepeis og sykler, for å ha nevnt noen få eksempler.

Ingen auksjon på Citytrain Blåmarked uten auksjonarius Runo Kvås
Ingen auksjon på Blåmarked uten auksjonarius Runo Kvås
Stor pågang i salgsbodene på Blåmarked 14. mai i Blå Kors
Stor pågang i salgsbodene på Blåmarked 14. mai i Blå Kors
Tom Jochumsen med litografi av Per Ove Sødal på auksjonen
Tom Jochumsen med litografi av Per Ove Sødal på auksjonen