Blå Kors ferier såpebobler

Å skape sine egne gode ferieopplevelser

– Det smerter å ikke kunne gi et ferieopphold til alle som ønsker det, sier Synnøve Roland, virksomhetsleder for Blå Kors Ferier. Hun oppfordrer derfor familier som ikke får en plass om å skape sine egne gode ferieopplevelser i eget nærmiljø.

Av Ivar Eidsaa

– Det å skape egne gode og minnerike ferieopplevelser trenger ikke alltid koste så mye, fremholder hun.

– Det er utrolig vondt for hver av de familiene som har søkt om et ferieopphold gjennom oss og som står på venteliste, sier Roland.

– Men det betyr ikke at man ikke kan finne på gøye ting sammen som familie hjemme, og som kan fremstå som annerledes og gøye dager likevel.

Det er ikke alltid de dyreste opplevelsene som gir de største og beste ferieminnene.

Ha det gøy sammen

Det å gjøre aktiviteter sammen som gjør at man kan få en pause fra den tradisjonelle hverdagen og bli fylt av gode opplevelser og ha de gøy sammen med barna, er likevel mulig.

Roland fremholder at vi lever i en tid hvor idealene som skapes, er at mye skal være perfekt.

– Det kan i seg selv gi en hektisk hverdag og bli krevende for mange. Kan man senke listen litt for hva som skal til for å skape gode ferieminner, kan mye være gjort likevel, mener hun.

Det kan være at man later som det er lørdag på en onsdag, at man kan spise godteri midt på dagen på en tirsdag og ikke lørdag, at man har en is til middag i stedet for et vanlig måltid, at man kan ta med hyssing og klesklype og dra til sjøen for å fiske strandkrabber. Eller det kan være å smøre nistepakke og gå på picknick i stua en regnværsdag sommerstid.

Mange muligheter

Roland viser til at det er mange lokale aktører rundt om i norske byer som inviterer til gratisturer og opplegg man kan bli med på. Et annet er å løse billett til rutebåten som går til Bragdøya, hvor det kan være et eldorado av opplevelser man kan få med seg.

Der kan man dra på tur. Sandstrendene passer godt til soling og bading. Man kan overnatte i telt inne på området, og man kan på oppdagelsesferdig på øya som jo er en opplevelse i seg selv.

– I Kristiansand-regionen er det også mulig å være turist i egen by. Kristiansand har mye å by på, med Bystranda, Odderøya, Bertesbukta med nytt stupetårn, sandstrender og utstillinger. Kanskje kan dette være sommeren hvor man virkelig kan være sommerturist i egen by, sier Synnøve Roland.