Tidgivere på Helaften 2017

Helaften: Den store julefesten

Rundt 200 gjester vil sitte ved bordene når Helaften, den store julefesten som Blå Kors Kristiansand arrangerer hvert år, går av stabelen torsdag 24. november.

Av Ivar Eidsaa

Helaften er en fest av det uforglemmelige slaget for dem som er med og for flere av gjestene er dette den eneste julefesten de er med på. Andre har gjennom årenes løp fortalt at de aldri før har vært med på en julefest med så god stemning, deilig julemat og en så solid gavepose til hver.

– Helaften er årets store høydepunkt for oss i Blå Kors Kristiansand.

-Det er en ære å få lov til å arrangere en julefest for gjestene våre, sier Benedikte Sofie Rom Abrahamsen, arrangementsansvarlig i Blå Kors Kristiansand.

Mange er invitert og mange bidrar

I år inviteres 200 gjester som synes julen er litt ekstra vanskelig til en deilig julemiddag, underholdning og konsert.

Organisasjoner og andre aktører på rus- og psykisk helsefelt har blitt invitert slik at så mange som mulig kan få oppleve den magiske stemningen.

– Helaften er et arrangement som mange støtter opp om. Det er rørende å se det store engasjementet til Tidgivere og samarbeidspartnere, sier Benedikte Sofie Rom Abrahamsen.

Under Helaften vil over 50 personer være med som Tidgivere (frivillige), og mange av dem jobber til daglig i bedrifter som er støttespillere inn mot arrangementet og Blå Kors.

– Alt er sponset, fra maten og desserten, til gaveposene som hver enkelt gjest får med seg. Det er bare enormt å se hvor mange som ønsker å bidra, sier Rom Abrahamsen.

Fra Helaften 2021

Vår Jul-konsert

Litt senere fortsetter julefesten med den tradisjonsrike «Vår jul»-konserten med blant annet Maria Arredondo og Torstein Sødal.

Gjestene blir kjørt i buss fra Blå Kors i Gyldenløves gate til Lund kirke hvor konserten finner sted. Konserten beskrives gjerne som litt himmel på jord.

I år består Vår Jul-ensemblet av Maria Arredondo, Torstein Sødal, Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen og Sofie Fjellvang. Det er takket være Maria Arredondo og Torstein Sødal at julekonserten i sin tid så dagens lys.

Vår Jul-ensemblet 2022
Vår Jul-ensemblet 2022

– Jeg husker godt første gangen. Få dager etter at jeg begynte i Blå Kors Kristiansand i november 2012, fikk vi en telefon fra Torstein Sødal. Han og Maria ønsket å gjøre noe for Blå Kors og foreslo å gjennomføre en konsert for våre deltakere. Det var jo en svært hyggelig telefon å få. Hjertet slo litt ekstra da de sa ville gjennomføre en julekonsert hos oss og om det passet å gjøre det om 14 dager, sier Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors Kristiansand, med et smil.

Da var det å trekke pusten, krumme nakken og sette i gang. I slutten av november samme år ble konserten gjennomført, med rundt en 70-80 gjester. Helaften var i gang, og har blitt en fast tradisjon siden.

Julekonserten er blitt noe helt spesielt. For det er med et ekte engasjement Arredondo og Sødal, med venner, går på scenen. Det sier vel det meste om hva det betyr da en tydelig rørt og beveget Maria Arredondo i fjor hilste et stappfullt konsertlokale med å si:

– Vi er så glade for å kunne starte turneen vår her i Blå Kors Kristiansand sammen med dere, til varm applaus fra salen.