Seilskute

Auksjon på Blå Kors gjenbruk

Søndag 22. januar fra 12.00-16.00 inviterer Blå Kors gjenbruk til «Auksjon med mening». Ved Avfall Sør på Mjåvann finner du gjenbruksbutikken med et stort utvalg av små og store skatter. 

Av Ivar Eidsaa

– Vi har over tid satt til side gjenstander som publikum har levert inn, og som vi ser kan egne seg til en auksjon, sier prosjektleder i Blå Kors Kristiansand, Benedikte Sofie Rom Abrahamsen.

Opp mot en hundre flotte gjenstander vil da bli auksjonert bort.

Mange skatter blir auksjonert

– Alt fra flotte serviser som er populære, antikke gjenstander, lamper, pyntegjenstander, og mye annet vil da gå under auksjonshammeren til Runo Kvås, som også denne gangen blir auksjonarius, legger hun til.

Dørene åpnes kl. 12.00, og selve auksjonen vil pågå i tidsrommet 13.00-15.00. Dagen avsluttes kl. 16.00. Underveis blir det servert kaffe og vafler.

– Her er det så absolutt mulighet til å gjøre gode kupp, smiler Rom Abrahamsen som anbefaler publikum å ta turen. 

Overtok driften i fjor

Det var i januar i fjor at Blå Kors Kristiansand markerte at organisasjonen hadde overtatt driften av gjenbruksbutikken hos Avfall Sør på Mjåvann. 

Driften innebærer at Blå Kors Kristiansand kunne gi helt nye muligheter til å kunne gi både et jobbtilbud og et arbeidstreningstilbud til flere ungdommer. Alle inntekter går til Blå Kors-arbeidet i regionen. 

Avfall Sør har drevet bruktbutikken på Mjåvann over flere år, men valgte å overlate driften til en frivillig ikke-kommersiell organisasjon som etter en anbudsprosess endte ut med at Blå Kors Kristiansand ble valgt.

Butikken ble pusset opp. Linda Gundersen som driver Sand Deco transformere hele butikken som har fremstått som innbydende og svært oversiktlig. Julie Premak er butikkleder. 

– I butikken i dag arbeider det flere ungdommer fra CVidere, som er et jobbprosjekt for ungdom i Blå Kors Kristiansand med formål om å hjelpe ungdom inn i utdanning eller jobb, sier Benedikte Sofie Rom Abrahamsen. 

Behov for frivillige

Vi har stort behov for frivillig hjelp til gjenbruksbutikken, enten det er lite eller mye tid en kan bidra med. Vi har varierte oppgaver og et godt sosialt miljø som både unge og eldre vil oppleve som givende. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har lyst til å bidra som Tidgiver i Blå Kors gjenbruk.