Fasade Blå Kors Kristiansand

Blå Kors Kristiansand-familien samlet under samme tak

Store deler av Blå Kors-familien i Kristiansand er nå samlet under samme tak i Gyldenløvesgate.

Av Ivar Eidsaa

De siste ti årene har Blå Kors Kristiansand utvidet arbeidet betydelig. I takt med de store behovene som medarbeiderne møter, har nye tilbud kommet til, og flere nye medarbeidere likeså.

Helt siden 1909 har Blå Kors Kristiansand hatt sitt tilholdssted i Gyldenløvesgate i Posebyen.

Men etter hvert er det blitt trangt om plassen. Så da muligheten bød seg til å leie lokaler i de gamle lokalene til Kristiansand Energiverk på Tangen, flytter flere av medarbeiderne inn der.

I noen år har Blå Kors ferier-staben, markeds- og fundraisingsavdelingen, samt administrasjonen vært å finne på Tangen.

Søgne-entreprenøren Mur i Sør har kjøpt lokalene og har store planer for hvordan eiendommen skal utvikles. Dermed ble det behov for nye lokaler for Blå Kors Kristiansand sin del.

– Det blir en helt annen dynamikk når vi er samlet.

Daglig leder, Arvid Solheim

I Gyldenløvesgate er hybelhuset som ligger mellom Blå Kors barnas stasjon og det gamle administrasjonsbygget blitt bygget om. Hele 12 nye kontorer er kommet til. Den gamle «stallen» er blitt pusset opp og huser nå Blå Kors ferier med fem kontorplasser, og i «Halvveishuset» er det kommer til 15 nye kontorplasser, samt fem i lokalene til Blå Kors ung.

Sørlandets sykehus avd. ARA skal fortsette å leie kontorer i «Halvveishuset», eiendommen som ligger mellom Blå Kors-lokalene og Blå Kors barnas stasjon. Her skal ARA fortsette å drive sin polikliniske behandling.

– Det har betydd mye for miljøet og trivselen å kunne samles under samme tak. Nå er det bare Blå Kors chat-senter som ikke er å finne i Gyldenløvesgate, sier daglig leder Arvid Solheim.

Arvid Solheim
Arvid Solheim

– Det blir en helt annen dynamikk når vi er samlet. Det blir lettere å treffes, utveksle erfaringer og å søke råd hos hverandre. Treffpunktene er mange. Med Møteplassen i 1. etasje og nyoppussede lokaler i kjelleren, treffes medarbeidere, Tidgivere, brukere og andre besøkende på en annen og bedre måte, fremholder Solheim.

– Vi har et utrolig godt samarbeid med ARA, hvor deltakerne kan bli med i de tilbudene Blå Kors driver i Kristiansand. Det blir lettere å bygge et godt og trygt nettverk rundt dem, sier Arvid Solheim.

header