Inger Lise Schou-Nilsen (midten) og Martin Beckmann (t.h) kunne overrekke nærmere 600 skolesekker til Blå Kors Kristiansand, her representert med Trond Furseth.

Beckmann gir nærmere 600 skolesekker til Blå Kors Kristiansand

– Det er en helt utrolig flott gave som vil bety svært mye for de barn og unge som får dem. Det sa Trond Furseth fra Blå Kors Kristiansand, da Inger Lise Schou-Nilsen og Martin Beckmann fra Beckmann AS kunne overrekke over 571 skolesekker, penaler og gymsekker til Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

– En slik gave betyr mye mer enn vi tror. Sekkene og penalene vil i hovedsak gå til barn til egne deltakere, og dem er det mange av, både barn og deltakere. Mange foreldre har rett og slett ikke råd til å kjøpe ny skolesekk til sine barn, og da blir det ekstra stas for dem som får dem, sier Furseth.

– Mange av sekkene er helt nye og prøver fra årets kolleksjon. Det er jo ingen vits at de blir liggende på lager her hos oss når de kan komme andre til nytte, sier Schou-Nilsen.

Går til barn i deltakende familier

Det er i hovedsak barn til deltakende familier i Blå Kors barnas stasjon, Blå Kors steg for steg og andre virksomheter i Blå Kors Kristiansand som vil få sekkene. Noen sekker vil også bli gitt videre til andre organisasjoner som Blå Kors Kristiansand samarbeider med. 

– Man kan bare forstille seg hva det gir av positive opplevelser for et barn å komme på skolen med en helt ny sekk. 

Trond Furseth i Blå Kors Kristiansand

– Foreldrene vil jo gjerne gi det beste de kan til sine barn, men det er ikke alltid at foreldrene har anledning til det. Denne gaven betyr at mange foreldre kan gjøre nettopp det, legger Furseth til. 

– Vi vil gjerne si takk til Blå Kors som kan ta i mot gaven og for det fine arbeidet som gjøres, sier Beckmann.

Trond Furseth i Blå Kors Kristiansand
– En slik gave betyr mye mer enn vi tror. Sekkene og penalene vil i hovedsak gå til barn til egne deltakere, og dem er det mange av, både barn og deltakere, sier Trond Furseth.

Er størst på skolesekker

Beckmann er størst på skolesekker i Norge. Tre av fire barn i 1. klasse bærer en Beckmann-sekk på ryggen. 

– Vi omsatte i 2022 for 207 millioner kroner, det betyr godt over 300.000 solgte sekker og ca. 900.000 enheter totalt. I alt er det i underkant av 30 personer som arbeider hos oss, sier Martin Beckmann.

2021 var første året Beckmann AS solgte flere sekker i utlandet enn i Norge, hvor særlig land som Tyskland, Danmark og Kina dominerer.

–  Vår visjon om å lage de beste skolesekkene i verden står alltid høyest når nye produkter utvikles. En Beckmann-sekk skal være god å bære, samtidig som den skal belaste ryggen så lite som mulig, sier Martin Beckmann.

header