Berit på Blåmarked i Blå Kors

Blå Kors med stor auksjon- og aktivitetsdag

Lørdag 6. mai inviterer Blå Kors Kristiansand byens befolkning til en stor auksjon- og aktivitetsdag i Gyldenløvesgate i Kvadraturen.

Av Ivar Eidsaa

Så sant som våren kommer, arrangerer Blå Kors-familien i Kristiansand «Blåmarked». Dagen er blitt arrangert i en årrekke og er blitt en fin tradisjon for å markere at våren er kommet skikkelig i gang.

Gratis aktiviteter for hele familien på Blå Marked.

– Hovedfokuset blir på aktiviteter for hele familien og dagen avsluttes med en stor auksjon i Storsalen i Gyldenløvesgate, forteller arrangementsansvarlig Benedicte Sofie Rom Abrahamsen og Trond Furseth fra fundraisingsteamet som har skaffet til veie et rikholdig utvalg av produkter som skal auksjoneres bort.

Grill, kafe og loddsalg

– Grillene skal fyres opp. Det blir kafe i kjelleren. Loddsalget hører jo alltid med. I hagen hos Blå Kors barnas stasjon blir det is, popcorn, ansiktsmaling og lykkehjul for barna, forklarer Benedicte Sofie Rom Abrahamsen.

Loddtrekning og god stemning i Posebyen.

I disse dager gjennomføres det grunnarbeidet i bakgården som ledd i å få på plass en rullestolheis til de nye kontorlokalene i bakgården. Ettersom store deler av gårdsplassen nå er gravd opp, har Blå Kors Kristiansand søkt om å få kunne stenge av kvartalet i Gyldenløvesgate mellom Holbergsgate og Kronprinsensgate.

– Dermed blir det god plass å boltre seg på, smiler Abrahamsen.

Auksjon kl. 14.00

Stor auksjon med fantastiske gjenstander på Blåmarked

Trond Furseth forteller at auksjonen tar til kl. 14.00.

– Takket være fantastiske samarbeidspartnere som har utvist en stor giverglede, blir det godt over hundre produkter som skal auksjoneres bort, sier Furseth, som for anledningen blir auksjonarius, noe han ser frem til.

– Det er alltid spennende med auksjonen.

Trond Furseth, auksjonarius

Han kan ikke få berømmet samarbeidspartnerne som har bidradd med produkter nok.

– Flere av dem har vært med en årrekke og felles for dem alle sammen er at de har et genuint ønske om å bidra inn til det arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand, sier han.

El.sykkel, TV, scooter, en rekke verdisjekker, griller, hagemøbler, aipods og flere andre elektroniske produkter, og en egen gummibåt, er bare noen av produktene som skal auksjoneres bort.

Velkommen til en morsom dag for hele familien!
header