Erna Solberg besøker Blå Kors barnas stasjon Lister

Erna Solberg skryter av Blå Kors barnas stasjon

Erna Solberg berømmet det arbeidet som Blå Kors barnas stasjon gir for familier med ulike behov. – Å ha et lavterskeltilbud som dette er så viktig for å forebygge at familiers kriser og utfordringer ikke vokser seg større, sa Solberg, da hun denne uken besøkte Blå Kors barnas stasjon Lister i Lyngdal.

Av Ivar Eidsaa

I forbindelse med valgkampturneen som Erna Solberg gjennomfører på Sørlandet denne uken, la hun turen innom Blå Kors barnas stasjon Lister som holder til i Lyngdal.

– Jeg har besøkt flere av avdelingene som drives, sier Solberg som berømmer arbeidet.

– Det er viktig at familiene har et støtteapparat rundt seg som gjør at familiene kan fungere. Utfordringen for flere er jo at de mangler et godt nettverk rundt seg. Derfor er et lavterskeltilbud som Blå Kors barnas stasjon så viktig, fremholder Solberg.

Hundrevis av brukere

Det er nå tre år siden Blå Kors etablerte en egen stasjon i Lyngdal.

– Vi er kommet langt på denne tiden, kunne avdelingsleder Nina Cecilie Nepstad opplyse.

– Vi har 215 registrerte brukere i dag, og på den tiden vi har holdt på, har over 350 vært innom og fått et tilbud, la hun til.

Blå Kors barnas stasjon er et tilbud der foreldre som har ulike utfordringer kan komme sammen med sine egne barn for å treffe andre småbarnsfamilier. Her kan man dele erfaringer, lære noe nytt, få gode opplevelser og ikke minst ha det gøy sammen. Det gis også mulighet for individuelle samtaler med en fagperson.

Erna Solberg besøker Blå Kors barnas stasjon Lister
Erna Solberg i samtale med ansatte på Blå Kors barnas stasjon.

Å forebygge tidlig

– Tilbudet tilpasses litt underveis, etter hvilke behov familiene og kommunene har. Tilbudene kan omfatte barselgruppe, pappagruppe, samtalegrupper, dagsturer, og ferier, undervisning og veiledning og hyggelige aktiviteter i tråd med årets gang, opplyste Nepstad.

Hun streket også under betydningen av å forebygge tidlig, ettersom statistikken viser at to til tre barn i hver skoleklasse vokser opp i et hjem med rus.

Trenger økt forutsigbarhet

Mesteparten av driftsmidlene som Blå Kors barnas stasjon trenger, kommer fra offentlige bevilgninger, og historien har ofte vist at dette er penger som har kommet gjennom ulike rammetilskudd som er blitt videreført fra det ene året til det andre.

Denne ordningen har dagens regjering endret slik at frivillige og ideelle tilbud nå årlig må søke på å få midler til driften.

– Det gjør driften uforutsigbar. Vi vet ikke om vi fra det ene året til det andre kan opprettholde og videreutvikle tilbudet, var hjertesukket fra daglig leder for Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim, til Erna Solberg.

– Viktigheten av å gi et tilbud over tid, står sentralt. Det å ha en heiagjeng og et nettverk rundt seg som kan være heiagjeng både når livet er vanskelig og når det er bra, betyr veldig mye, avsluttet Nina Cecilie Nepstad.

header