Gerd Siren Høydal og Arnfinn Grimestad

Sjørøverfest hos Blå Kors arbeid og inkludering

Da Kaptein Sabeltann meldte at han skulle på sjørøvertokt hos Blå Kors arbeid og inkludering på Mjåvann, bestemte deltakere og ansatte seg for å arrangere en skikkelig sjørøverfest.

Av Ivar Eidsaa

– Hos oss blir det spilt mye musikk fra Kaptein Sabeltanns verden. Når vi i dag skulle markere at vi er kommet godt i gang i nye lokaler på Mjåvann, ble det naturlig å arrangere en egen Kaptein Sabeltann-fest, forteller Gerd-Siren Høydal, virksomhetsleder ved arbeids- og inkluderingsbedriften som har flyttet lokalene rett ved gamle E39 og opp til nye lokaler med CEMO som nærmeste nabo.

Synnøve Roland fra Blå Kors ferier og Gerd-Siren Høydal, virksomhetsleder for Blå Kors arbeid og inkludering, var med på sjørøverfesten.
Synnøve Roland fra Blå Kors ferier og Gerd-Siren Høydal, virksomhetsleder for Blå Kors arbeid og inkludering, var med på sjørøverfesten.

Show

Truls Solheim Berntsen er en av deltakerne som til daglig arbeider i VTA-avdelingen (varig tilrettelagt arbeid), et arbeidstilbud for mennesker som har uføretrygd og av ulike grunner står utenfor ordinært arbeidsliv. I dag har avdelingen 12 deltakere.

Truls er en lidenskapelig Kaptein Sabeltann-tilhenger, og det spilles ofte musikk fra Kaptein Sabeltanns rike i løpet av en arbeidsdag.

Sabeltann-show med deltakere hos Blå Kors arbeid og inkludering
Sabeltann-show med deltakere hos Blå Kors arbeid og inkludering

Hva var vel da mer naturlig enn at han og hans kolleger fremførte et lite show med sang for de fremmøtte, som responderte med stor applaus da fremføringen var ferdig.

– En fin gjeng

Da det skulle markeres at Blå Kors arbeid og inkludering var på plass i nye lokaler, ble det derfor naturlig å invitere til sjørøverfest for alle ansatte fra de ulike virksomhetene i Blå Kors Kristiansand.

– Vi er en fin gjeng, sier Høydal, som i tillegg til de 12 deltakerne i VTA-avdelingen også har 16 personer på AFT (arbeidsforberedende trening). Begge tilbudene har NAV som oppdragsgiver.

AFT er et tilbud til personer som i en periode trenger forberedende arbeidstrening i et tilrettelagt miljø, for eksempel etter skade eller for å skulle omskolere seg, og deretter får arbeidstrening i en vanlig bedrift.

– I dag er ingen av de 16 med på festen, da alle har jobb ute en vanlig bedrift, sier Høydal, som takker og roser samarbeidet som Blå Kors arbeid og inkludering har med næringslivet i regionen.

Stigegolf
– Stigegolfspillet produseres hos oss og vi har også i sommer solgt betydelig mengder, sier Gerd-Siren Høydal.

Mange får fast ansettelse

– Det er alltid like sterkt når disse ender opp med å få fast ansettelse, legger Høydal til.

Blå Kors arbeid og inkludering produserer et bredt spekter av produkter, med utebord og benker, rasteplassbord, innredninger og andre snekkerprodukter som noen eksempler.

Bedriften er også en underleverandør til en lang rekke bedrifter i regionen. En av dem er CEMO, hvor arbeidstakere blant annet pakker titusener av esker med krydder og andre produkter hver måned. Lyskomponenter i Vågsbygd er et annet eksempel, hvor arbeidstakere kobler LED-belysning før det pakkes og sendes ut til elektrikere.

Safran pakket for CEMO hos Blå Kors arbeid og inkludering
Blå Kors arbeid og inkludering har flere bedrifter på kundelisten. En av dem er Cemo hvor arbeidstakerne pakker og sender ut krydder.

For Gyli Plast i Søgne monterer Blå Kors arbeid og inkludering deler som leveres til en stor internasjonal bilprodusent.

header